Terug naar overzicht Terug

Pedro Beda schiet FC Emmen naar zege


Van de voorbereiding op het seizoen 2008/09 heeft FC Emmen geleerd overwinningen in deze fase niet over te waarderen, niettemin was de 2-0 zege op het Turkse Istanbul veelbelovend. De bloedjonge formatie van trainer Harry Sinkgraven lokte regelmatig applaus uit met fraaie combinaties plus een optimale inzet. De smaakmaker in dit geheel was spits Pedro Beda. De Braziliaan met de lange manen zette twee maal op fraaie wijze de Turkse verdediging voor schut. Istanbul BB was weliswaar niet met een volledige selectie naar Emmen afgereist maar toch stond er een aardige ploeg in het veld. Aanvoerder Okan Buruk bijvoorbeeld heeft 54 A-interlands voor Turkije op zijn staat van dienst staan. Centrale verdediger Can Arat speelde negen maal voor Turkije terwijl in de spits met Bebbe Anicet een international van Kameroen stond.  
De eerste helft was eigenlijk volledig voor FC Emmen. De eerste mogelijkheid viel in de elfde minuut toen Timothy Cathalina een voorzet op Roy Stroeve losliet maar de aanvoerder van FC Emmen kon het hoofd er net niet goed onder krijgen. In de 20e minuut was het eerste hoogstandje van Pedro Beda te bewonderen die vanaf een meter of twintig de Turkse doelman Zülaloglu met een boogbal versloeg. Vijf minuten later knalde Cathalina, hij begon als middenvelder om na de thee naar zijn eigenlijke rechterverdediger positie te verhuizen, voorlangs.
In de tweede helft probeerde Istanbul meer grip op de wedstrijd te krijgen maar ontsnapte al vroeg aan een grotere achterstand. Een actie van Beda in de 54e minuut werd half gekeerd door de doelman waarna de rebound van Roy Stroeve tot hoekschop werd verwerkt. Drie minuten later scoorden de Turken tegen maar de goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
Een kwartier voor tijd werd een inzet van Michel Poldervaart nog tot hoekschop verwerkt maar zes minuten later kwam de 2-0 er toch. Pedro Beda ondernam een onweerstaanbare solo en passeerde de keeper met links: 2-0. In de slotfase werd de partij steeds minder vriendschappelijk na een aantal fikse overtredingen. Rivzan Sahin van Istanbul kreeg zelfs in korte tijd twee maal geel en moest van scheidsrechter Mario Diks inrukken.
FC Emmen-Istanbul 2-0 (terrein SVBO). 20. Pedro Beda 1-0, 81. Pedro Beda 2-0. Scheidsrechter: Diks. Toeschouwers: 350.
FC Emmen: Zeinstra: Bergsma (73. De Groot), Görtz (46. De Vries), Paridaans (73. Siekman), Bai Kamara (46. Stolte), Cathalina, Ripson (73. Wolven), Poldervaart, Pedro Beda (87. Schijff), Stroeve, Houtkoop (73. Martinus).


 

Pedro Beda tussen twee Turkse verdedigers in. 

 

Arjan Bergsma aan de bal met Oguz Sabankay in de achtervolging (Foto’s Boudewijn Benting).

 

Roy Stroeve in duel met de 54-voudige Turkse international Okan Buruk 

 

Timothy Cathalina springt het hoogst 

 

Sjoers Paridaans wint dit duel 

 

Kort voor tijd werd nog een ‘meet and greet’ gehouden (Foto’s FC Emmen Media).