Terug naar overzicht Terug

Paasweekeinde lijkt geknipt voor FC Emmen


Na de pauze wegens de interlands van Oranje pakt FC Emmen en de rest van de Jupiler League vrijdagavond de draad weer op in de bloedstollende slotfase van de strijd om de play offs posities. Eerst is Fortuna Sittard te gast in de JENS Vesting en op paasmaandag gaat FC Emmen voor waarschijnlijk de laatste keer op bezoek bij Jong FC Twente.

Aan de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Emmen bewaren de Emmenaren uitstekende herinneringen. Op die gedenkwaardige 31 oktober werd immers met 8-1 de grootste zege in de clubgeschiedenis behaald, voor de Limburgers was het uiteraard een heel ander verhaal. Een dergelijke uitslag mag aanstaande vrijdag natuurlijk niet worden verwacht maar FC Emmen is uiteraard wel gebrand op de drie punten.

Na die zwarte dag ging in Sittard het roer  om. De depressie werd snel weggespoeld want na dat duel tegen FC Emmen bleef Fortuna in de volgende vier duels ongeslagen en pakte acht punten. En kreeg in die vier wedstrijden geen enkel doelpunt tegen. In de winterstop werd vervolgens de selectie behoorlijk door elkaar gehusseld. Ramon Voorn ging naar VVV-Venlo en Jasper Waalkens naar NEC. Aangetrokken werden Muhammed Mert (NEC), Sem de Wit (FC Dordrecht) en Joeri Schroyen (VVV). Vanaf begin februari loopt het echter totaal niet meer, Fortuna verloor acht wedstrijden op rij en pakte pas weken geleden, thuis tegen VVV-Venlo, weer een puntje.

Scheidsrechter bij FC Emmen-Fortuna Sittard is Martin Perez. Hij is een witte raaf onder de scheidsrechters in de Jupiler League want hij is de enige van de regelmatig fluitende arbiters die geen enkele rode kaart, zelfs geen geel/rood, heeft gegeven. Toch heeft hij al twaalf wedstrijden op zijn naam staan.


Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Seip, Luis Pedro, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink, Deul, Bergkamp, Peters.