Overwinningen voor jeugdteams

Alcides B1-Emmen B2 0-5
Emmen B2 heeft een volkomen verdiende zege op het Meppeler Alcides behaald. Na een helft spelen stond het reeds 0-3 door treffers van Frank Hoolsema (8e), Joel de Almeida (15e en 33e). Het was een eenzijdige wedstrijd tot dan toe, Emmen speelde de bal snel rond en de passes kwamen goed aan. Na de rust gooide Alcides er wat meer fysieke strijd in maar desondanks verhoogde de net ingevallen Hidde Rog in de 51e minuut tot 0-4. Daarna waren er ook een paar kansen voor de thuisclub maar doelman Randy Poelman liet zich niet verschalken. Lascal Boer zette in de 68e minuut het slotaccoord met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Rob Schreuder besloot een fraaie solo met een voorzet vanaf de achterlijn die door Boer ineens op de pantoffel werd genomen: 0-5.
Opstelling Emmen B1: Poelman; Fuhler, Swager, Husers, Jager; Hoolsema, De Vries, Kuper (50. Rog); De Almeida (58. Schreuder), Pot (58. Guchelaar), Boer.

Rood Geel D1-Emmen D1 1-7
Emmen begon slecht aan de wedstrijd met waarschijnlijk in het achterhoofd de 16-0 zege die het in de thuiswedstrijd had behaald. Het leidde in de 4e minuut al tot een voorsprong voor Rood Geel. Na kansen voor Jori Bouws en Bernard Bakker scoorde Bouws in de 22e minuut de gelijkmaker uit een pass van Dries Jan Bal. Na rust liep het beter. Bernard Bakker (38e), Simon Yzerman (41e), Gianluca Caria (49e) zorgden voor een veilige 1-4 voorsprong. Laatstgenoemde nam ook de 1-6 en 1-7 voor zijn rekening. Daar tussen door had Yannis Kazantzis voor 1-5 gezorgd.
Opstelling Emmen: Pascuál Koops; Jisry Hoff, Robbert Mensinga, Tim Pieters, Radomir Djukic (31. Hilan Kaddouri); Dries Jan Bal, Simon Yzerman, Ruben Hoek (31. Yannis Kazantzis).

Emmen C2-Rood Geel C1 0-0
In een moeizame wedstrijd waren de Emmenaren niet in staat om te scoren tegen het hoger geplaatste Rood Geel. Ze hadden wel het beste van het spel maar konden het kick en rushspel van de tegenstander niet onder controle krijgen. Vooral de dreiging via Jordy Beeksma leek vruchten af te werpen maar de eindpass kwam steeds bij de tegenstander terecht. Wat verder opviel was dat aan Leeuwarderzijde vaak de normen en waarden werden overschreden. De jeugdige ploeg van trainer/coach Husers ging hier niet goed mee om en werd daardoor herhaaldelijk uit hun spel gehaald. De wedstrijd ging mede hierdoor als een nachtkaars uit.
Opstelling Emmen C2: Pieter Yzerman; Van der Sluis (55. Schijff), Chakari, Gerben Rog, Oosting; Herbers, Beeksma, Jurgens, Ten Voorde (36. Siekman), Zivcic (50. Van Aanholt), Swama (..Bonsing)