Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
Oussama El Azzouzi nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

Oussama El Azzouzi nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe


De 20-jarige Oussama El Azzouzi beleeft in zijn eerste seizoen bij FC Emmen zijn doorbraak als profvoetballer. De geboren Veenendaler heeft zijn hele leven al gevoetbald. Van op straat en pleintjes in de buurt naar voetbalvelden bij diverse professionele voetbalclubs in Nederland. Sinds Oussama kon lopen had hij al een bal aan zijn voeten. Het was liefde op het eerste gezicht. Die passie wil hij delen, maar hij weet dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om aan sport of cultuur te doen. Juist daarom heeft bij besloten ambassadeur te worden van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. Hij volgt Glenn Bijl op als FC Emmen-ambassadeur, die inmiddels speelt in Rusland voor Krylya Sovetov Samara.


Over Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, woonachtig in de provincie Drenthe, die om financiële redenen niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan dan helpen dit toch mogelijk te maken! Ze werken met professionele intermediairs (tussenpersonen) uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg die een aanvraag kunnen indienen. Lees hier verder voor meer informatie over onder andere het aanmelden van een kind die aan sport of cultuur wil doen via Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

Ambassadeur
“Dagelijks voetballen heeft mij persoonlijk veel gebracht. Ik kan mij niet voorstellen dat ik niet meer zou kunnen voetballen. Tegelijkertijd weet ik ook dat er kinderen zijn die niet de mogelijkheden hebben om aan sport en cultuur te doen. Ik ben zelf opgegroeid in een buurt waar niet iedereen geld had voor bijvoorbeeld contributie. Dat het Jeugdfonds Sport en Cultuur het mogelijk maakt om kinderen wel aan sport en cultuur te laten doen, spreekt mij heel erg aan. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om ambassadeur van dit fonds te worden. Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen in de regio de mogelijkheid heeft om aan sport en cultuur te doen”, aldus El Azzouzi.

Een goede balans
Voetbal heeft, zoals gezegd, de middenvelder van FC Emmen veel gebracht. Zo stond hij als kind zijn mannetje op de pleintjes in Veenendaal, leerde hij vrienden kennen en excelleerde hij onder andere in de jeugdopleidingen van Vitesse en FC Groningen. “Een dag als profvoetballer heeft een strakke planning met een gezonde combinatie tussen sporten en rusten. Het geeft ritme en structuur en heeft mij altijd weerhouden van slechte behoeftes.