Emmen maakt vroege achterstand goed in Eindhoven

FC Emmen heeft in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven gewonnen van Jong PSV. Na een vroege achterstand vocht de ploeg zich terug tot een 1-3 zege.

De Emmenaren begonnen fel aan de wedstrijd en zochten meteen naar het Eindhovense doel. De eerste kans was echter voor Jong PSV. Mohamed Nassoh schoot een lage voorzet vanaf de linkerkant naast het doel van Michael Brouwer.

Zo was de ploeg met het minste balbezit het gevaarlijkst en dat leidde ook na een kwartier tot een achterstand voor de Drentse formatie. Johan Bakayoko stuurde Nassoh de hoek in, die vervolgens met een lage voorzet spits Simon Colyn vond. Die kwam voor Oussama El Azzouzi en schoof de bal tegen de touwen: 1-0.

De ploeg van Dick Lukkien ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zag hoe Jong PSV bijna op 2-0 kwam. Ditmaal kwam de lage voorzet vanaf de linkerkant en was het Bakayoko die de handen van Brouwer vond. Kort daarna was FC Emmen voor het eerst echt gevaarlijk, toen Ole Romeny vanaf randje zestien het zijnet raakte.

Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker wél. Keziah Veendorp zette goed door aan de rechterkant en gaf voor met links, waarna Jong PSV-verdediger Fedde Leysen de bal over zijn eigen doelman het doel in werkte: 1-1.

In het restant van het eerste bedrijf was het eenrichtingsverkeer. FC Emmen zette, gesteund door de meegereisde supporters, hoog druk op de Eindhovenaren en dat leverde Drents gevaar op, terwijl Jong PSV amper van de eigen helft afkwam. Vlak voor rust was El Azzouzi heel dichtbij de 1-2. In de kluts tikte Rui Mendes de bal richting de middenvelder, maar die plaatste de bal net naast.

Geen problemen na rust
Met twee wijzigingen bij FC Emmen werd de wedstrijd na rust hervat. Metehan Güçlü verving Jari Vlak, Arnaud Luzayadio verving Veendorp. En binnen een minuut kwamen de Drenten al op voorsprong. Mendes zag de loopactie van Romeny en beloonde die met een goede pass, waardoor Romeny koel de 1-2 kon maken.

FC Emmen koesterde vervolgens het balbezit – en de voorsprong. Daardoor kwam Jong PSV niet gevaarlijk dichtbij het doel van Brouwer, terwijl ook de Emmenaren moeilijk tot kansen kwamen. Halverwege de tweede helft was Güçlü wel gevaarlijk, maar dichtbij het Eindhovense doel was invaller Nathan Markelo net op tijd om hem van het schieten af te houden.

Een klein kwartier voor tijd viel de 1-3 alsnog. Een afvallende bal vanuit de zestien kwam bij El Azzouzi, die meteen Mendes aanspeelde. Met de rug naar het doel nam hij de bal op de borst aan terwijl hij naar het doel draaide en schoot hij met een volley binnen. Zo was de 1-3 een bijzonder fraaie treffer.

Vlak voor tijd was Jong PSV nog dichtbij de 2-3. Jeroen Veldmate gooide zich met een uiterste krachtsinspanning voor het harde schot van Mathijs Tielemans. Daardoor bleef het bij 1-3 in het Jan Louwers Stadion.

Door de overwinning is het gat tussen FC Emmen en koploper FC Volendam vijf punten. De voorsprong op nummer drie Excelsior, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt drie punten. Vrijdagavond speelt FC Emmen in eigen huis tegen Jong FC Utrecht. De ticketverkoop is geopend voor leden en seizoenkaarthouders. Vanaf woensdag 12.30 uur is er vrije verkoop.

Jong PSV – FC Emmen: 1-3