Terug naar overzicht Terug

Opties Scherpen en Arias gelicht


We zijn nog volop in de strijd voor handhaving in de eredivisie, maar ondertussen wordt er hard gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. De club probeert enerzijds contracten met spelers te verlengen, terwijl anderzijds afscheid genomen wordt van een aantal spelers.


Doorlopende contracten
Momenteel beschikken negen spelers over een doorlopend contract. De opties in de contracten van Kjell Scherpen en Jafar Arias zijn gelicht, waardoor zij tot de zomer van 2020 onder contract staan. Ook Alexander Bannink, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Wouter Marinus en Nico Neidhart staan volgend seizoen nog onder contract bij FC Emmen. Michael Chacón en Glenn Bijl liggen nog tot de zomer van 2021 vast. Op dit moment hebben dus negen spelers een contract voor het seizoen 2019/2020.

Formele opzegging
Een tiental spelers heeft een formele opzegbrief gekregen. Dat houdt in dat ze per 1 juli 2019 vrij zijn. Dit betekent echter niet dat FC Emmen niet met een aantal in gesprek gaat over een nieuwe verbintenis. Het gaat hierbij om Hilal Ben Moussa, Emil Bijlsma, Henk Bos, Jason Bourdouxhe, Stef Gronsveld, Gersom Klok, Kasper Oldenburger, Tim Siekman, Dennis Telgenkamp en Keziah Veendorp.

Contractonderhandelingen
Alle andere contractspelers in de eerste selectie zijn momenteel in gesprek met de club of hebben inmiddels een aanbieding voor verlenging ontvangen.