Terug naar overzicht Terug

Opdracht voor FC Emmen is duidelijk: winnen


FC Emmen gaat spannende weken tegemoet. De strijd om de play off plaatsen is nog steeds in volle gang en wat FC Emmen betreft zijn RKC Waalwijk en FC Eindhoven momenteel de grootste concurrenten voor een plek in het natoetje. Het is echter geen tijd meer voor bespiegelingen over wat de kansen zijn, er moeten simpelweg gewoon veel punten worden gepakt. Vrijdagavond kan de volgende stap worden gezet met een positief resultaat tegen FC Oss.


In de opstelling van FC Emmen is een opmerkelijke wijziging. Aanvoerder Frank Olijve is zijn plaats kwijt ten koste van Oguzhan Türk. Trainer Dick Lukkien: ,,Over het algemeen ben ik natuurlijk tevreden over Frank, ik heb hem tenslotte niet voor niets 29 keer opgesteld, maar de laatste weken liep het wat minder. Oguzhan doet het uitstekend op de training en in de invalbeurten vandaar de wijziging.” Een tweede verandering in de basis is dat Nick Bakker de plaats van de geschorste Josimar Lima gaat innemen.

De situatie in de Jupiler League is momenteel zo dat de huidige tiende plaats niet voldoende zal zijn voor het halen van de play offs. Volgens de stand van dit moment zijn MVV Maastricht, FC Volendam, SC Cambuur, Almere City FC, NAC Breda, RKC Waalwijk en Helmond Sport de gelukkigen. Daar moet nog een team bij komen en dat zou dan de kampioen van de laatste periode kunnen worden. Die ranglijst wordt aangevoerd door RKC en De Graafschap met 9 uit 3. Het resterende programma van FC Emmen kenmerkt zich door uitwedstrijden tegen de topploegen in de Jupiler League terwijl het in de JENS Vesting, op NAC na, ploegen uit het rechterrijtje op bezoek krijgt. Zo moet het nog uit naar SC Cambuur, MVV Maastricht en VVV-Venlo en dat zijn respectievelijk de huidige nummers zes, drie en één. In eigen huis ontvangt het nog FC Oss, Achilles ’29, NAC Breda en Jong FC Utrecht.

Vrijdag hoopt FC Emmen dus de punten in eigen huis te houden met winst op FC Oss. De Brabanders draaien een slecht seizoen en hebben uitgerekend deze week trainer François Gesthuizen na een 7-2 nederlaag tegen SC Cambuur aan de kant geschoven. Dat zou een extra motivatie voor de spelers van FC Oss kunnen betekenen. Als tijdelijke opvolger is assistent Klaas Wels benoemd die al vaker bij FC Oss met dat bijltje heeft gehakt. In 2013/14 nam hij in de beginfase waar toen Anton Janssen plotseling naar NEC overstapte en een seizoen later nam hij het over van de op non-actief gezette Willy Boessen. Wels en FC Oss haalden toen vervolgens wel de eerste ronde van de play offs.

Opvallendste speler bij FC Oss is uiteraard topscorer Tom Boere. Vorig seizoen was hij nog een moeizaam scorende spits bij FC Eindhoven met slechts drie goals. Dit seizoen staat hij inmiddels op 28 waarvan acht uit strafschoppen. In het duel FC Oss-FC Emmen (2-2) scoorde hij beide treffers waardoor FC Emmen een zeker lijkende overwinning ontging. Na de winterstop is de productie van Boere wat teruggelopen, maar hij pikt nog steeds zijn goaltjes mee.

FC Emmen heeft het in thuiswedstrijden de laatste tien seizoenen niet gemakkelijk met FC Oss. Zo gingen de laatste twee wedstrijden verloren en van de laatste tien won FC Emmen er slechts drie tegenover vier zege’s voor FC Oss en drie gelijke spelen. Het huidige duel is de 50e onderlinge ontmoeting in de Jupiler League. Van de 49 voorgaande wedstrijden won FC Emmen er 23, 15 keer zegevierde FC Oss en 11 maal werd gelijkgespeeld.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Bakker, Siekman, Loen, Klok, Bos, Bannink, Türk, Peters, Zeefuik.

.