Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet goede zaken met winst op FC Oss


Oogstrelend, uitgezonderd de deelneemsters aan de Miss verkiezing die met de spelers mochten oplopen, was het zeker niet altijd wat het publiek kreeg te aanschouwen. Positief was echter dat de thuisclub voor de winst ging en die kwam er ook met een 2-0 uitslag. Voor de doelpunten tekenden Tim Siekman voor de thee en Genero Zeefuik na de pauze. Omdat RKC Waalwijk twee punten liet liggen en FC Eindhoven verloor, staan de Emmenaren er wat gunstiger voor in de strijd om een play off plaats ofschoon dat nog niet aan de klassering valt af te lezen.


FC Emmen ging voortvarend van start tegen FC Oss waar interim-trainer Klaas Wels probeerde tot succes te komen met een vijfmansverdediging. Gezien de 82 goals tegen was dat niet zo slecht gezien, maar al in de derde minuut had er een 1-0 stand op het scorebord kunnen staan. Nick Bakker stond in prima positie na aangeven van Cas Peters maar kreeg de bal niet over de doellijn. Twee minuten later deed de andere centrale verdediger het wel goed. Op een vrije trap van Youri Loen kopt Tim Siekman vlekkeloos in: 1-0. Het Emmer publiek ging er eens goed voor zitten en leek zeven minuten later opnieuw te kunnen jubelen toen Cas Peters in goede positie kwam maar zijn inzet geblokkeerd zag worden.

Fc Emmen - Oss Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Tim Siekman kopt de 1-0 binnen.
Fc Emmen - Oss Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters treurt om een gemiste kans (Foto’s: Boudewijn Benting).

Maar na een kwartier was FC Emmen plotseling de draad kwijt. Vooral op het middenveld was sprake van een matige bezetting. De stukjes pasten niet echt in elkaar en FC Oss kon bij tijden een veldoverwicht bewerkstelligen. Trainer Dick Lukkien: ,,We waren goed begonnen. Het liep volgens afspraak en er kwam een snelle goal. Op onverklaarbare wijze liep het daarna bij ons vandaan. We moesten achteruit hoewel FC Oss weinig echte kansen creëerde.’’ Lukkien liet kort voor de thee de gepasseerde aanvoerder Frank Olijve aan de warming-up beginnen en bracht hem tien minuten na de pauze in het veld voor Alexander Bannink. Olijve viel gedreven in maar het totaalbeeld van FC Emmen bleef toch onder de maat. Om niet in de slotfase alsnog in de problemen te komen was een tweede treffer noodzakelijk en die kwam er in de 71e minuut. Gersom Klok zette voor richting tweede paal waar Cas Peters de bal langs doelman Deckers leek te tikken. De sluitpost kreeg er nog een hand tegen aan maar vervolgens stond Genero Zeefuik op de goede plek voor de 2-0 en tevens zijn tweede goal voor FC Emmen.

AT5W2142

Tom Boere (9) kreeg geen kans zijn doelpunten totaal op te vijzelen.

AT5W2108

Alexander Bannink krijgt een ‘aanslag’ van Dominique Kivuvu te verwerken.

AT5W2237

De muur kijkt toe hoe Dennis Telgenkamp de bal stijlvol pakt.

FC Oss speelde zeker geen slechte wedstrijd ook al getuige de hoekschoppen verhouding van 2 tegen 7 in het voordeel van de Brabanders. Superspits Tom Boere kon echter niet in stelling worden gebracht en het gevaar moest komen van een paar afstandsschoten van Istvan Bakx waarop doelman Dennis Telgenkamp wel een antwoord had. FC Emmen haalde de 2-0 over de streep maar trainer Dick Lukkien kon zijn enthousiasme wel bedwingen. ,,De tweede helft was slecht van onze kant. Waarover ik wel tevreden ben is de spirit om te willen winnen die het team heeft getoond. Met de drie punten ben ik uiteraard blij en nu op richting SC Cambuur over veertien dagen.’’

AT5W2254

Genero Zeefuik (rechts) prikt de 2-0 langs doelman Jordy Deckers.

AT5W2293

‘Hoch das Bein’

AT5W2319

Einde goed, al goed (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen-FC Oss 2-0. 5. Siekman 1-0, 71. Zeefuik 2-0. Scheidsrechter: Gözübüyük. Toeschouwers: 2280.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Bakker, Siekman, Loen (63. Kallon), Klok, Bos, Bannink (54. Olijve), Türk, Peters, Zeefuik (75. Maier).
FC Oss: Deckers; Janssen, Pique, Kivuvu, Van den Herik, Van der Sluys (80. Van der Venne), Bakx, Van den Ouweland (89. Van Pol), Celik, Boere (89. Lazic), Matthieu.

Karakteristieken FC Emmen-FC Oss:
Balbezit: 49-51%
Doelpogingen: 8-12
Schoten op doel: 4-4
Schoten naast doel: 4-8
Vrije trappen: 12-14
Hoekschoppen: 2-7
Reddingen doelman: 4-2