Terug naar overzicht Terug

Op weg naar werk via FC Emmen: Melle Vleer


Via Stichting Naoberschap United wil FC Emmen in de regio Zuidoost-Drenthe een structurele bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt hier deel van uit. Dit doet de eredivisionist door de handen ineen te slaan met hun partners UWV en USG-restart onder de noemer van een werkfittraject. Dankzij dit partnership heeft Oldenburger|Fritom, een sponsor van FC Emmen, afgelopen juli dan ook een nieuwe collega mogen verwelkomen: Melle Vleer.


Frustrerend…
Melle woont in Emmer-Compascuum en is 63 jaar oud. Voordat hij het team van Oldenburger|Fritom kwam versterken lukte het hem moeilijk om aan een baan te komen. Frustrerend, omdat Melle graag aan de slag wilde. Het liefst als warehouse medewerker. En dat dit maar steeds niet lukte zorgde niet alleen bij hem voor de nodige frustratie. Ook zijn vrouw zag hem steeds minder opgewekt thuiskomen. Het zag er dan ook lange tijd weinig hoopvol uit, totdat Melle in contact kwam met Stichting Naoberschap United.

Teamwork
Bij FC Emmen draait het namelijk niet alleen op het veld om teamwork. Dat is ook het geval binnen de voetbalclub zelf. Werkelijk iedereen die betrokken is bij FC Emmen is ook betrokken bij Stichting Naoberschap United. Jan Korte bijvoorbeeld, is niet alleen Manager Voetbalzaken bij FC Emmen maar tevens de jobcoach van Melle. Daarnaast is Jan mobiliteitscoach bij USG Restart met de provincies Drenthe en Groningen als werkgebied. Ook in deze functie begeleidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan.

Prima naar zijn zin
Ondertussen is Melle met name werkzaam op de vestiging in Emmen van Oldenburger|Fritom. Zijn werkzaamheden bestaan uit het inslaan, controleren en ompakken van goederen. Verder heeft hij inmiddels ook nieuwe vaardigheden opgedaan waaronder het werken met systemen en scanners. Naar eigen zeggen heeft Melle het prima naar zijn zin. Hij heeft weer aanspraak en werkt graag samen met collega’s. Er heerst volgens hem een goede werksfeer bij Oldenburger|Fritom en dat is ook bij zijn vrouw niet onopgemerkt gebleven. Sinds lange tijd komt Melle weer opgewekt thuis.

FC Emmen en samenwerkingspartners UWV en USG-restart zijn zeer verheugd dat Melle Vleer inmiddels aan het werk is bij Oldenburger|Fritom.

Voor meer informatie over Stichting Naoberschap United kunt u contact opnemen met Jos Schaart. Jos is Coördinator MVO bij FC Emmen en hij vertelt u graag wat Naoberschap United voor u kan betekenen: [email protected].