UPDATE: Internationals ongeslagen

Filip Ugrinic, Nikolai Laursen en Jafar Arias komen deze interlandperiode uit voor nationale elftallen. Filip is opgeroepen voor Zwitserland Onder 21, Nikolai voor Denemarken Onder 21 en Jafar voor de hoofdmacht van Curaçao.

De teams van Filip en Nikolai spelen op het UEFA Onder 21 Kampioenschap. Filip speelt met Zwitserland O21 in Groep 2 tegen koploper Georgië (zes punten uit twee wedstrijden) en nummer vier Azerbeidzjan (drie punten uit drie wedstrijden). Zwitserland staat tweede in de poule met drie punten uit één wedstrijd.

Het Denemarken O21 van Nikolai zit in Groep 8 en staat derde met drie punten uit één duel. Deze periode staan ontmoetingen met Noord-Ierland (vierde met twee punten uit twee duels) en Finland (koploper met vier punten uit twee duels) gepland.

Jafar werkt één duel af in de CONCACAF Nations League. Curaçao gaat daarin aan kop met vier punten uit twee wedstrijden. Haïti staat tweede met één punt uit twee wedstrijden. De tegenstander van Curaçao is nummer drie Costa Rica, dat nog geen wedstrijd heeft gespeeld.

Alle wedstrijden van onze internationals (Nederlandse tijd):

Donderdag 10 oktober, 18.00: Denemarken O21 – Noord-Ierland O21: 2-1
Nikolai werd in de 91ste minuut gewisseld, toen de eindstand al op het bord stond. Hij was dichtbij een doelpunt, maar stuitte op doelman Conor Hazard. In de 86ste minuut besliste Jens Odgaard het duel met een omhaal.

Vrijdag 11 oktober, 19.00 uur: Zwitserland O21 – Georgië O21: 2-1
Na een 0-0 ruststand kwamen de Zwitsers na rust op 1-0, maar kort daarna werd het 1-1. In de slotfase scoorde Jordan Lotomba de winnende treffer. Filip Ugrinic kwam niet in actie.

Maandag 14 oktober, 02.00 uur: Costa Rica – Curaçao: 0-0
Er vielen geen doelpunten in dit duel, waardoor Curaçao met vijf punten uit drie duels aan kop gaat in groep D van de CONCACAF Nations League. Jafar Arias kwam niet in actie.

Maandag 14 oktober, 18.00 uur: Finland O21 – Denemarken O21: 0-1
Zonder Nikolai Laursen binnen de lijnen wist Denemarken dankzij een vroege goal van Nikolas Nartey een kleine zege te boeken op de leeftijdsgenoten uit Finland.

Dinsdag 15 oktober, 18.00 uur: Azerbeidzjan O21 – Zwitserland O21: 0-1
Nedim Bajrami scoorde na 33 minuten de enige goal. Vijf minuten voor tijd viel Filip Ugrinic in voor Ruben Vargas, zijn oud-ploeggenoot bij Luzern.