Terug naar overzicht Terug

Op weg naar werk: Mohammed Khalaf


Stichting Naoberschap United heeft al ruim twee jaar een mooie samenwerking met USG Restart en het UWV.

In het kader van re-integratie staan de deuren bij FC Emmen open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want in Drenthe helpen we elkaar als en waar dat nodig is.


Werk betekent een plek in de maatschappij hebben. USG Restart ondersteunt werkzoekenden samen met het UWV bij het vinden van een baan. Er wordt gekeken naar wat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt nodig heeft, wat bij iemand past en wat hij of zij aankan qua werkzaamheden. Het traject “Op weg naar werk” wordt uitgevoerd door werknemers, voetballers, trainers en vrijwilligers van FC Emmen, samen met Naoberschap United.

Johan Vels, van USG Restart: “In dit traject helpen we de kandidaten verder. We proberen ze weer in beweging te krijgen. De basis moet goed zijn, voordat je aan het werk kan.”

Het verhaal van Mohammed
Een van de kandidaten die in het kader van (re-)integratie bij FC Emmen terecht is gekomen, is Mohammed Khalaf. Mohammed is geboren in Syrië en woont sinds vijf jaar in Nederland. Hij was kleermaker en dat werk zou hij graag weer willen doen. Hiervoor heeft hij belang bij een goede basis en laat dat nu FC Emmen zijn voor Mohammed. Een grote belemmering voor hem is dat hij de Nederlandse taal nog niet voldoende machtig is. Nu wordt hij hierin ondersteund door het Taalpunt. Een andere passie van hem is voetballen. En zo is Mohammed via het werkfittraject bij FC Emmen terecht gekomen.

Mohammed heeft een FC Emmen-kledingpakket gekregen en loopt mee met verschillende projecten binnen de maatschappelijke stichting als vrijwilliger. Zo helpt hij bijvoorbeeld bij trainingen en traint hij jonge inwoners van het asielzoekerscentrum in Emmen. Op deze manier kan hij zijn taalvaardigheid verbeteren en sociale contacten aangaan.

“Het is belangrijk dat kandidaten een doel hebben en in beweging worden gebracht. Het is mooi om te zien dat door deze samenwerking kandidaten zo werkfit kunnen worden waardoor ze meer kans hebben op een baan,” aldus Dennis van ’t Hull van het UWV.