Terug naar overzicht Terug

De eerste weken in Emmen voor Verrips


Op 1 februari maakte FC Emmen bekend dat de 24-jarige doelman Michael Verrips tot aan het einde van het seizoen gehuurd wordt van Sheffield United. De keeper stond minder dan een week na de bekendmaking al onder de lat voor FC Emmen tegen AZ Alkmaar en heeft tijdens die wedstrijd bij veel supporters een goede indruk achtergelaten. Ondanks de nederlaag tegen AZ en de korte tijd waarin Verrips zich moest mengen in de ploeg, geeft hij wel aan zich goed te voelen in het team van Dick Lukkien.

De aanwinst komt op een kritiek moment voor FC Emmen, dat onderaan in de competitie staat. Verrips: “Toen ik te horen kreeg dat FC Emmen geïnteresseerd was om mij te huren, heeft mij dat wel meteen aan het denken gezet over mijn situatie in Engeland. Ik had weinig kans op speeltijd en het leek er ook niet op dat ik die kans zou gaan krijgen. Dus moest ik verder kijken, naar wat goed is voor mijn ontwikkeling, als persoon én als keeper.”

De lastige positie voor de Drentse club in de eredivisie heeft hem ook niet afgeschrokken: “De stap naar FC Emmen was voor mij wel echt de mogelijkheid om weer lekker in mijn vel te komen en mijn keeperscarrière weer te lanceren. Er zijn mensen in mijn omgeving die daar kritisch op zijn geweest. Zij zeiden bijvoorbeeld: ‘Je komt van een team uit de Premier League en je gaat naar een club die tegen degradatie vecht in de eredivisie.’ Maar zo ben ik niet echt ingesteld, om op zo’n manier te denken. Ik weet dat ik geen slechte keeper ben, maar heb het altijd van mijn harde werken moeten hebben. Ik vond in FC Emmen de club waar niet alleen de club baat had bij mijn komst, maar ook ikzelf.”

Ik heb de Nederlandse voetbalhumor gemist!

De doelman heeft inmiddels al meer dan anderhalf jaar in Engeland gewoond. Vooral het afgelopen jaar waarin weinig tot niet gereisd kon worden door de toestand in de wereld, miste hij Nederland steeds meer. “Ik had niet gedacht dat ik Nederland zo erg zou missen. Natuurlijk de taal die wordt gesproken, m’n ouders, zus en vrienden heb ik ook allemaal gemist. Het voelt goed om weer terug te zijn. Ik heb de Nederlandse voetbalhumor ook gemist,” geeft Verrips lachend aan.

Verrips: “Het is een erg leuk team en ik ben door iedereen erg goed ontvangen. Het moest natuurlijk wel allemaal in stroomversnelling, het mengen in het team en ook het uitvogelen op welke manier de spelers graag gecoacht willen worden door hun keeper. Ik kwam op maandag voor het eerst bij de club binnen en de zaterdag daarop was onze eerste wedstrijd al. Normaal heb je een aantal weken om gewend te raken aan het team en nu moest dat ineens sneller. Ik vond dat het heel goed is gegaan, want ik heb inmiddels ook leuk contact met mijn teamgenoten en het voelt voor mij al erg goed en vertrouwd.”

De eerste wedstrijd waarbij Verrips bij FC Emmen onder de lat stond (tegen AZ), werd helaas verloren door een laat doelpunt van de Alkmaarders. Verrips: “Je wil natuurlijk je eerste wedstrijd ook het verschil kunnen maken in resultaat en dan is het jammer dat we niet minimaal een punt uit de wedstrijd hebben kunnen halen.” Ondanks de teleurstelling kijkt Verrips positief terug op zijn eerste wedstrijd voor de club.

Uiteindelijk komt het op één ding neer en dat is in het doel staan en je taak uitvoeren.

“Ik ben wel positief over de wedstrijd omdat het team fases in de wedstrijd heeft gehad waarin we konden laten zien dat we goed aan de bal zijn, dat we de organisatie goed hebben staan,” aldus de doelman. “Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ik merk dat bij de rest van het team ook. Tuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, ook bij mijzelf. Ik denk dat we moeten proberen om dat de komende weken nog te perfectioneren. Het gaat er natuurlijk om wat er na negentig minuten op het scorebord staat.”

Afgelopen vrijdag speelde FC Emmen in Waalwijk weer met Verrips onder de lat (de wedstrijd werd met 1-0 verloren). Hij geeft aan dat welke tegenstander er voor hem staat, weinig verschil maakt in zijn vooruitblik op de wedstrijd: “In de Premier League keek ik door mijn ervaring al niet meer op naar welke tegenstanders tegenover mij stonden. Uiteindelijk komt het op één ding neer en dat is in het doel staan en je taak uitvoeren om het team te helpen. Ik had graag de kans gekregen om mijzelf te laten zien in de Premier League, maar soms pakt dat niet op zo’n manier uit en daar is niks mis mee.” Ook de wedstrijden die nog komen, maken hem niet nerveus. “Als je elke week kan blijven laten zien wat je als één team kan doen, dan komen de resultaten vanzelf. Of je nou tegen RKC, PEC of Ajax speelt. Ik denk dat de komende wedstrijden mooie wedstrijden gaan worden om weer in het doel te staan en samen met het team te laten zien wat we voetballend kunnen. Er zijn nog 36 punten voor ons te behalen in de competitie en dat zijn er veel. Wat mij betreft is alles dus nog mogelijk,” aldus een positieve Verrips.