Ook Meertens krijgt FC Emmen niet uit het slop

Goed beschouwd was het duel tegen AGOVV Apeldoorn een kopie van de week er voor in Eindhoven. Veel kansen aan beide kanten, aantrekkelijk dus voor de neutrale toeschouwer en de uitslag leek kort voor tijd, toen de stand 2-2 was, ook te worden gekopieerd. Maar het kwartje rolde voor FC Emmen in de slotfase net even verkeerd toen de Apeldoorner Nacer Chadli van dichtbij de 2-3 inprikte. Een zware teleurstelling voor Thiemo Meertens die na afloop aanmerkelijk minder jolig was dan tegen FC Eindhoven. ,,Toen we 2-2 maakten dacht ik nog even: dit gaan we winnen. Vervolgens leek de 2-2 toch nog een aardig resultaat tot die 2-3 dan die er wel erg gemakkelijk in viel.”
FC Emmen slaagde er vooral in de eerste helft niet in de dominante partij te zijn. Aan de zijkanten konden de Apeldoorners moeiteloos oprukken waardoor de centrale verdedigers constant in de problemen kwamen. Een gelukje was echter dat de gasten bepaald slordig met de vele kansen omgingen want na de eerste vier minuten had het ook best 0-2 kunnen staan. Maar FC Emmen leek het geluk te kunnen afdwingen want al in de zevende minuut slaagde het er in tegen de stroom in op voorsprong te komen. Geoffrey Verweij zette voor en via een been van een tegenstander belandde de bal bij Roy Stroeve die moeiteloos scoorde: 1-0. Voor hem een jubileum was het was zijn honderdste treffer in het betaalde voetbal. Zeven minuten hield FC Emmen de voorsprong vast want in de veertiende minuut werd een vlotte aanval van AGOVV over de rechterzijde door Nacer Chadli afgerond: 1-1. Drie minuten later ontsnapte FC Emmen toen Dries Mertens de staander raakte. Een knal van Hans van de Haar werd kort daarop door Sander Danes naast getikt. Na kansjes voor Kevin Görtz, kopbal uit een hoekschop, en een schot van grote afstand van Kiran Bechan die tot corner werd verwerkt, was het de beurt aan Julius Wille. Hij werkte de rebound die was ontstaan na een schot van Hans van de Haar langs Sander Danes: 1-2. Toch hadden de ploegen eigenlijk met 2-2 moeten gaan rusten want twee minuten later kreeg Geoffrey Verweij, vrijgespeeld door Joos Valgaeren, een dot van een kans. Met een subtiel tikje had hij doelman Huiskamp kunnen passeren maar schoot in plaats daarvan recht in de handen van de Apeldoornse sluitpost.
,,In de eerste helft deden we het niet goed”, analyseerde Meertens. ,,We gaven te veel ruimte weg. Als je constant drie meter achter de man staat vraag je om problemen. In de tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd. We namen ook meer initiatief maar kwamen toch te weinig aan voetballen toe.” Met Morten Friis voor Kiran Bechan zette FC Emmen inderdaad meer druk maar de reële scoringskansen waren aan de magere kant. Tot na ruim een uur spelen dan toen Tim Matavz koppend scoorde uit een vrije trap van Sieme Zijm. Die stand bood dus weer perspectief hoewel het oppassen was geblazen voor de tegenstoten van AGOVV met meestal Dries Mertens aan de basis. Het duel leek op een 2-2 eindstand af te gaan maar negen minuten voor het einde gooide Nacer Chadli roet in het eten door na een hoekschop van dichtbij de 2-3 binnen te schuiven. FC Emmen kreeg nog negen minuten plus vier minuten extra tijd om alsnog de gelijkmaker te bewerkstelligen maar het slaagde niet in die opzet. . ,,Een gekke wedstrijd met aan beide kansen open huis”, vond AGOVV trainer John van den Brom, ,,maar we hebben wel verdiend gewonnen.”
FC Emmen – AGOVV Apeldoorn 2-3. 7. Stroeve 1-0, 14. Chadli 1-1, 39. Wille 1-2, 60. Matavz 2-2, 81. Chadli 2-3. Scheidsrechter: Van Egmond. Gele kaart: Valgaeren, Stroeve (FC Emmen). Toeschouwers: 2745.
FC Emmen: Danes: Bevaart, Valgaeren, Görtz, Zijm (86. Krohne), Demeijer (60. Pannekoek), Ripson, Verweij, Stroeve, Bechan (46. Friis), Matavz.
AGOVV Apeldoorn: Huiskamp: Thalen, Splinter, Tailor, Cathalina, Mertens (90. Jenner), Garretsen, Wille, Chadli (86. Mahmudov), Coonen (66. Medjedovic), Van de Haar.

Thiemo Meertens werd niet moe zijn ploeg van adviezen te voorzien.