Ook FC Emmen B1 met 4-1 tenonder tegen Ajax

Ajax B2-FC Emmen A1 4-1
FC Emmen B1 had een overwinning nodig in de strijd om degradatie te vermijden maar was kansloos. Toch geen verwijten zegt coach Joseph Oosting. ,,De jongens hebben er keihard voor gestreden, er echt alles aangedaan maar Ajax was net als bij A1 gewoon een klasse beter.” Een parallel met de wedstrijd van A1 was dat de Emmenaren ook hier het eerst aan de leiding kwamen. Janko Dekker schoot al in de vijfde minuut een vrije trap binnen: 0-1. Maar binnen vijf minuten waren de rollen al weer omgedraaid. De Amsterdammers liepen vlotjes naar een 2-1 voorsprong waarbij de tweede goal een treffer in eigen doel van Jelle Siekman was. FC Emmen probeerde na de rust met opportunistisch spel weer in beeld te komen maar het kon de thuisploeg niet deren. Ajax B2 kon het net van de tegenstander wel vinden en scoorde nog twee maal.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Avci, Zuidberg (Nouri), Dekker, Tim Siekman (Herbers); Jelle Siekman, Dost, De Jong; Manuel, Beeksma (Wolbers), Wakker (Swama).

FC Emmen C1-SC Enschede C1 5-1
Ondanks dat de gasten uit Enschede met slechts een schamel puntje onderaan staan hadden de Emmenaren er in de eerste helft nog best moeite mee. Na de openingstreffer van Gianluca Caria in de 15e minuut lag dat overigens voornamelijk aan de thuisclub zelf omdat het afwerken van de mogelijkheden erg matig was. Twee keer stond de paal in de weg en de bezoekers konden nog een keertje op de doellijn redding brengen. Na zo’n tien minuten in de tweede helft was het ijs gebroken en deed wat FC Emmen aan de stand verplicht was: namelijk ruim afstand nemen. Simon IJzerman maakte de 2-1, kort daarop werd hij gevolgd door Jori Bouws en Corbin Kuilder: 4-1. Na de eretreffer zette Gianluca Caria met de 5-1 de eindstand op het denkbeeldige scorebord.
FC Emmen C1: Koops; Kuilder, Kazantzis, Van der Berg, Mensinga (Kaddouri); Bal, Bakker (Hoff), Simon IJzerman (Bos); Caria, Rog (Van der Graaf), Van Mourik (Bouws).

Beelden uit FC Emmen C1-SC Enschede C1 (Foto’s Dirk van der Kaap)

FC Emmen D1-Veendam 1894 D1 5-0
Een regelmatige zege voor FC Emmen D1 dat luttele seconden na het eerste fluitsignaal reeds op 1-0 stond door toedoen van Herman Hindriks. De nummer tien van FC Emmen nam ook de tweede treffer voor zijn rekening waarna Luciano Slagveer met een mooi doelpunt de ruststand op 3-0 bepaalde. De tweede helft leverde nog twee wonderschone treffers van de Emmenaren op. Eerst was het Harold Strating die van grote afstand via de onderkant lat doel trof: 4-0. Ramon Jonkers maakte er vervolgens met een fraaie boogbal 5-0 van.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Chacon (31. Jonkers), Westebring, Strating, Stollinga; Van Bree, Hindriks, Heerkes; Locadia (31. Huser), Slagveer (31. Mol), Beijering.

Drukte van belang voor het doel van de Veendammers.

Doelman Yannick Berends hoefde voornamelijk toe te kijken.

Aanvoerder Menno Heerkes speelde een bekeken wedstrijd (Foto’s Dirk van der Kaap).