FC Emmen A1 niet opgewassen tegen Ajax A2

De wedstrijd begon goed voor FC Emmen A1 want al in de vierde minuut ging de verdediging van Ajax in de fout ten opzichte van Randy van der Weide waardoor invaller scheidsrechter Akker een strafschop toekende. Björn Zwikker stuurde de trap vanaf elf meter vlekkeloos langs doelman Jeroen van Binsbergen: 1-0. FC Emmen had echter geen controle over de wedstrijd want Ajax A2 was deze avond een maatje te groot. Het creëerde diverse goede scoringskansen maar toch moest er een fout van doelman Tom Eulink aan te pas komen om op gelijke hoogte te komen. De Amsterdamse B-junior Vlatko Lazic profiteerde van het niet goed wegwerken van de Emmer sluitpost: 1-1. De 1-2 op slag van rust was qua veldverhouding wel terecht maar doelpuntenmaker Jordy Brouwer ontving de bal in buitenspelpositie wat door de assistent-scheidsrechter niet werd opgemerkt. Na de rust was er even een betere fase voor FC Emmen dat gehandicapt was door het ontbreken van Martin de Roo en Joel de Almeida. Trainer Claus Boekweg zat zelfs zo dun in de spelers dat in de slotfase doelman Lennon Ebeltjes nog als veldspeler moest opdraven voor de geblesseerde Harm Hindriks. De goede fase van FC Emmen had de gelijkmaker kunnen opleveren maar Björn Zwikker knalde na een goede actie op de lat. In de 69e minuut liep Ajax naar een beslissende 1-3 voorsprong weg toen Brouwer vanuit de rebound er 1-3 van maakte. In de laatste minuut werd het nog 1-4 maar dat had slechts statistische waarde.
FC Emmen A1: Eulink; Hoolsema, Hindriks (87. Ebeltjes), Schepers, Balsala; Otten, Zwikker (70. Nouri), Jesper Voorintholt; Pot, Van der Weide, Jaspers.

Harm Hindriks legt de bal klaar voor een vrije schop.

Berry Schepers (links) en Daniel Balsala hadden geen gemakkelijke avond.