Onnodige nederlaag FC Emmen A1

Na 45 minuten spelen leek er geen vuiltje in de lucht voor FC Emmen A1. De ploeg van Alfons Arts, vervanger voor Claus Boekweg, leidde verdiend met 1-0 en had ook nog een paar mooie mogelijkheden onbenut gelaten. Het doelpunt viel twee minuten voor de pauze door Jesper Voorintholt.
Op dezelfde voet door gaan luidde het dringende advies van Arts in de pauze maar daarvan kwam weinig terecht. Er werd veel te snel balverlies geleden waardoor zich te veel spelers voor de bal bevonden. De thuisclub profiteerde hiervan optimaal en in de 51e en 55e minuut werd de achterstand in een 2-1 voorsprong omgebogen. In de 65e minuut werd het zelfs nog 3-1 na een misverstand tussen doelman Lennon Ebeltjes en Danny Hüsers. In de slotfase gingen de Emmenaren 1 op 1 spelen en daaruit vloeiden een paar mooie doelkansen voort. Jeffrey Pot en Jesper Voorintholt konden de Twentse doelman echter niet verschalken.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Hindriks (58. Hüsers), Guchelaar, Boer (75. Pot); Schepers, Zwikker, Nouri; Voorintholt, Van der Weide, Hoolsema.