FC Emmen B1 maat te klein voor FC Groningen B1

FC Emmen B1-FC Groningen B1 1-6

Na een helft spelen stond FC Emmen B1 er niet eens zo slecht voor. De Groningers leidden weliswaar met 1-0 maar in het laatste deel van het duel kwam de thuisclub sterk terug. De treffer voor de bezoekers kwam ook nog knullig tot stand want verdediger Réné Wolbers schoof de bal zo maar in de voeten van een tegenstander. Virgil Muller trok er profijt van: 0-1. Na een half spelen trok Janko Dekker de aandacht met een uitstekend schot dat echter op prima wijze door de Groninger sluitpost tot hoekschop werd omgebogen. Kort voor rust kwam Kevin Görtz in goede positie maar zijn schot miste kracht.
Met twee wissels probeerde trainer Joseph Oosting voort te borduren op het laatste deel van de eerste helft maar het draaide op een deceptie uit. Mamadov (44), Mercelina (56) en Menting brachten de Groningers op een 4-0 voorsprong. Janko Dekker met een vrije trap ineens verkleinde in de 72e minuut tot 1-4 maar het een tempootje hoger draaide FC Groningen liep daarna via Mercelina (75) en Bagavat (80) naar een volkomen verdiende 1-6 overwinning.
FC Emmen B1: Poelman; Görtz, Jelle Siekman, Wolbers (41. De Vries), Tim Siekman; Avci, Dekker, Moolhuizen (52. Herbers); Wakker, Dost, Beeksma (41. Swama).

Quick ’20 A1-FC Emmen A1 0-3
Een wedstrijd om des keizers baard omdat beide ploegen reeds voor de volgende ronde waren uitgeschakeld. Toch was FC Emmen – met deze keer Tinus Doek als coach, de derde in drie wedstrijden –  van plan om het aanwezige klassenverschil tussen deze twee teams in de score tot uitdrukking te brengen. Dat lukte pas na rust tegen een vooral fysiek sterke tegenstander. Björn Zwikker, Randy van der Weide en Jesper Voorintholt namen de treffers voor hun rekening.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Hindriks (Husers), De Roo, Boer; Schepers (Otten), Voorintholt, Nouri; Pot(Zwikker), De Almeida (Van der Weide), Hoolsema (De Jong).