Onnodig puntenverlies Emmen B1

Emmen B1-Quick ’20 2-2
Bij rust stond Emmen met 2-1 voor maar was zoveel beter dan de ploeg uit Oldenzaal dat het een zwakke afspiegeling van de kansenverhouding was. Jeffrey Pot begon reeds in de vierde minuut met de paal te raken. Quick ’20 nam twee minuten later via Isa Karademir verrassend de leiding maar vijf minuten later stond Emmen op gelijke hoogte. Eerst testte Björn Zwikker met een kopstoot nog de doelman van de gasten maar uit de aansluitende hoekschop prikte Hidde Rog de gelijkmaker binnen. Nadat Helal Nouri een opgelegde mogelijkheid had verknoeid schoot Danny Hüsers in de 22ste minuut de 2-1 binnen. Het was tekenend dat de Emmer goals door verdedigers werden gemaakt want de aanvallers bakte er niets van. Quick ’20 leek tegen het eind van de eerste helft rijp voor de sloop en dat beeld zette zich na rust even voort. Jeffrey Pot en Björn Zwikker lieten evenwel de kans op 3-1 liggen. Emmen wilde het dikwijls te speels doen waardoor vaak onnodig balverlies werd geleden. Quick ’20 knokte voor wat het waard was en sleepte er zo waar een gelijkspel uit via een goal in de 60ste minuut van Jurriën Mulder. De Emmer wisselspelers Joel de Almeida en Randy van der Weide kregen vervolgens nog kansen om het beter dan de basisspelers te doen maar bleven in dat opzicht solidair en misten. Kort voor tijd kreeg Quick ’20 nog een prima kans op de winnende treffer maar doelman Randy Poelman redde ten koste van een hoekschop.
Emmen B1: Poelman; Hüsers, Rog, Jager, De Jong; De Vries (54. Fühler), Zwikker, Nouri (47. Boer); De Sevren Jaquet (61. De Almeida), Pot (47. Van der Weide), Manuel.

Emmen C1-Twente Heracles C1 2-1
Een prima overwinning voor de Emmenaren die na een kwartier op voorsprong kwamen. Na een vrije trap van Jordy Swama kopte Chakib Chakari raak: 1-0. Het was een gelijkopgaand duel waarin de gasten via een counter de stand gelijk trokken. Nog voor de pauze nam Emmen wederom de leiding. Een actie van Joirdy Beeksma werd door Rick ten Voorde met een schot in de rechter bovenhoek afgesloten: 2-1. Na de rust bleef het spannend. Jessie van der Graaf kreeg twee mogelijkheden terwijl in de slotfase doelman Pieter IJzerman uitblonk in het verhinderen van doelkansen van de gasten.
Emmen C1: IJzerman; Kazantzis (36. Bonsing), Wolbers, Siekman, Jurgens (36. Van Aanholt); Schijf, Wakker, Swama (50. Zivic); Chakari (50. Van der Berg), Ten Voorde (36. Van der Graaf), Beeksma.