Ongeslagen reeks komt ten einde in Amsterdam

FC Emmen heeft in de uitwedstrijd op bezoek bij Jong Ajax geen punten weten te pakken. De Emmenaren verloren met 1-0 door een doelpunt van Youri Regeer. Er komt daarmee een einde aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden.

Nadat scheidsrechter Jannick van der Laan op een nat en koud sportpark De Toekomst had gefloten, kon de wedstrijd van start gaan. Het eerste gevaarlijke moment kwam van de kant van Jong Ajax. Na een goede combinatie tussen Anass Salah-Eddine en Mohamed Daramy leek eerstgenoemde gevaarlijk te worden, maar Michael Brouwer kon ingrijpen.

Nog geen minuut later nam Jasin Assehnoun het doel onder vuur met een verdekt schot, maar Jay Gorter kon de bal wegstompen. Aan de andere kant voorkwam Miguel Araujo even later met een blok dat er een grote kans van de Amsterdammers kon ontstaan. Diezelfde Araujo was na een kwartier spelen gevaarlijk met een kopbal uit een hoekschop van Assehnoun, maar zijn inzet ging over het doel.

Hierna kwam de wedstrijd in een rommelige fase terecht. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. De enige grote kans kwam op naam van Enric Llansana. De verdediger kon de bal vanaf een meter of tien afwerken nadat Sontje Hansen de bal vanaf de achterlijn had teruggetrokken, maar de verdediger mikte de bal naast het doel.

Drie minuten voor de rust kreeg FC Emmen een tegenvaller te verwerken. Oussama El Azzouzi, die al eerder in de wedstrijd was geraakt, kon de wedstrijd niet hervatten. Hij werd vervangen door Lucas Bernadou.

Sterk begin van de tweede helft, maar Jong Ajax scoort
De Emmenaren kwamen na rust sterk uit de kleedkamer en leken al na vijf minuten op voorsprong te komen. Na een steekpass van Jari Vlak kwam Rui Mendes één op één met Gorter, maar de Portugees schoot recht op de doelman af. Bernadou schoot nog geen minuut later vanaf 25 meter de bal over.

De Drenten hadden het overwicht en leken dit overwicht uit te kunnen drukken in een doelpunt. Toch viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. Na een onoplettendheid in de verdediging kwam de bal bij Naci Ünüvar terecht. Hij gaf voor en aanvoerder Regeer kon binnentikken.

Na het doelpunt kregen de Amsterdammers het overwicht, maar zonder grote mogelijkheden te creëren. Langzaam maar zeker kroop FC Emmen weer uit zijn schulp en volgden er kansen. Zo kwam de ingevallen Reda Kharchouch schuin voor het doel uit, maar Gorter bracht redding op zijn schot in de lange hoek.

Met nog vijf minuten te gaan was het Assehnoun die op kenmerkende wijze naar binnen kwam en het doel onder vuur nam, maar Gorter greep uitstekend in. De Drenten drongen in de slotfase nog wel aan, maar behoudens een gevaarlijke omhaal van Mendes en een mislukte inzet van Jeroen Veldmate ontstonden er geen kansen meer.

Aankomende vrijdag speelt FC Emmen alweer. Dan wacht een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

Jong Ajax – FC Emmen: 1-0
60. Regeer 1-0

Jong Ajax: Gorter; Rensch (62. Van Gelderen), Llansana, Musampa, Salah-Eddine; Taylor (62. Warmerdam), Regeer, Jensen; Hansen (46. De Waal), Ünüvar (79. Douglas), Daramy (62. Rasmussen).

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (46. Apau), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (74. Van Kaam), El Azzouzi (42. Bernadou); Toufiqui (62. Bijleveld), Mendes, Assehnoun; Hilterman (62. Kharchouch).