Terug naar overzicht Terug

Onfortuinlijke tegentreffers vellen FC Emmen


FC Emmen leverde tegen Willem II het bewijs dat het beter kan voetballen dan het onlangs liet zien tegen FC Oss. Zeker in de eerste helft was het fris van de lever spelende elftal van trainer Hake lang gelijkwaardig aan titelfavoriet Willem ll. Trainer Jurgen Streppel had na afloop dan ook lovende woorden voor zijn  opponent. ,,FC Emmen heeft een goede spelopvatting en wil verzorgd voetbal spelen.’’ Leuk voor René Hake voor wie de revanche gedachte voorop stond. ,,We hadden iets goed te maken en zijn daar ook deels in geslaagd. De eerste helft was zeer acceptabel. Na die snelle 0-2 direct na rust, door een communicatiefout, toonden we echter te weinig initiatief.’’


 

Hoog spel van Ruud ter Heide met Arjan Swinkels (4) in de buurt (Foto: Gerrit Rijkens)

 

Shkodran Metaj loopt over Niek Vossebelt (15) heen (Foto: Boudewijn Benting)

René Hake had zijn basisformatie een ietsje gewijzigd. Bart de Groot kwam het middenrif versterken waarvoor Elson Almeida naar de reservebank werd verwezen. Het moest FC Emmen in verdedigend opzicht meer zekerheid geven en dat lukte ook gedeeltelijk. Opmerkelijk was verder dat Jeffrey de Visscher de aanvoerdersband had overgenomen van Ruud ter Heide. FC Emmen kreeg ook de eerste kans in het aantrekkelijke duel. In de vierde minuut kreeg Shkrodan Metaj de bal in het strafschopgebied aangespeeld maar had net iets te lang nodig waardoor hij er slechts een hoekschop aan overhield. Na een half uur lanceerde Kevin Görtz vanaf zeker dertig meter een projectiel waarmee doelman David Meul de grootste moeite had. Verder waren er kansjes voor Johnny de Vries en Jeffrey de Visscher.
Willem II kon in de eerste helft niet echt domineren en de openingstreffer kort voor rust werd dan ook ingeleid door een misverstand tussen twee Emmer verdedigers die op elkaar rekenden en daardoor beiden niet ingrepen. Uit deze situatie ontstond een hoekschop waaruit aanvoerder Arjan Swinkels inkopte. Harm Zeinstra keerde de kopbal maar voor de voeten van Donny de Groot die van het benutten van zulke kansen zijn beroep heeft gemaakt: 0-1. Na de thee begonnen de gasten wel agressiever maar de 0-2 in de 49e minuut was bepaald onnodig. Een lange bal vanaf de Tilburgse helft werd door Kevin Görtz net buiten de zestien teruggekopt richting doelman Zeinstra maar die was ver uitgelopen en werd door de achterwaartse kopbal verrast. Hij probeerde zich nog te herstellen maar Rowin van Zaanen bleek sneller en profiteerde van het presentje: 0-2.

 

De nieuwe aanvoerder Jeffrey de Visscher aan de bal met Niek Vossebelt in de rug (Foto: Boudewijn Benting).

 

Harm Zeinstra stopt dit schot van Donny de Groot (9)

FC Emmen kwam daarna niet echt meer in de wedstrijd terwijl Willem II tamelijk rustig kon domineren. Hake bracht in het verloop van de tweede helft nog wel drie wissels aan. Zo maakte aanvaller Ernesto Seymonsson zijn debuut ten koste van de licht aangeslagen Johnny de Vries. Michal Mravec kwam Shkodran Metaj vervangen en Elson Almeida maakte nog wat speelminuten ten koste van Randy Wolters. Zo’n zes minuten voor het einde kwam er nog een kansje om terug in de wedstrijd te komen toen doelman Meul een hoge voorzet losliet met Sander Fischer en Kevin Görtz in de buurt maar het duo kon er niet van profiteren.  
FC Emmen-Willem II 0-2. 40. De Groot 0-1, 49. Van Zaanen 0-2. Scheidsrechter: Braamhaar. Gele kaart: Fischer (FC Emmen), Mulder (Willem II). Toeschouwers: 3038.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, Görtz, Sterk, De Vries (61. Seymonsson), De Groot, Metaj (64. Mravec), De Visscher, Ter Heide, Wolters (74. Almeida).
Willem II: Meul; Pique, Swinkels, Keller, Gravenbeek, Haemhouts, Mulder (84. Guijt), Vossebelt, Van Zaanen, De Groot (90. Pereira), Schreurs (75. Kolkka).

 

Willem II doelman David Meul ziet de bal voorlangs vliegen.

 

Sander Fischer zweeft door het doelgebied van Willem II (Foto’s FC Emmen Media).