Emmer C-jeugd terug uit geslagen positie

Heerenveen/Emmen C2-MVV C1 3-3
De ploeg uit Maastricht had bijna de lange reis voor niets gemaakt omdat de aangewezen scheidsrechter niet verscheen. Gelukkig is er dan altijd nog Ben Drosten in de buurt om in te springen waardoor het duel toch doorgang kon vinden. Achteraf waren de Limburgers echter niet zo blij want in de slotfase gaven ze een zeker lijkende overwinning uit handen wat voor een deel in de schoenen van de invaller scheidsrechter werd geschoven. Wat overigens niet terecht was. MVV maakte aanvankelijk wel de wedstrijd, de zuiderlingen hadden individueel en ook als team net iets meer dan het stroef draaiende FC Emmen. De 0-1 viel al in de zesde minuut door toedoen van Oleg Cheprassov die met een diagonaal schot doelman Frank Schilstra klopte. FC Emmen slaagde er niet in vloeiende combinaties op te zetten en stond dikwijls de bal veel te snel af. De thuisclub kreeg wat kansjes middels Matthijs Hensens, die in het strafschopgebied onderuit ging, en een kopbal van Jochem Scholten over de lat. In de tweede helft sloeg de uitblinkende linkerspits Brian Knibbeler van MVV twee keer toe waardoor het na 55 minuten voetballen 0-3 stond. Het leek voor FC Emmen een schier hopeloze taak te meer omdat de MVV defensie weinig of niets weg gaf. Tot in de 62e minuut dan toen de thuisploeg een wegens hands toegekende strafschop benutte. Matthijs Hensens was de schutter en hij had twee minuten later ook een belangrijk aandeel in de 2-3. Hij veroverde de bal bij de hoekvlag en uit zijn voorzet schoot invaller Jan Scholten de 2-3 binnen. FC Emmen kreeg plotseling de geest en het bolwerk MVV wankelde. In de 70e en laatste minuut werd het zo waar nog 3-3 wederom door Jan Scholten. Dolle pret dus bij de Emmenaren en treurige gezichten bij de gasten uit het verre zuiden.
Heerenveen/Emmen C2: Schilstra; Van Sliedrecht, Sanafikha, Komduur, Fokke, Blekkink, Jochem Scholten, Kroeze, Hensens, Roelof van Dijk (60. Jan Scholten), Uineken (60. Bijlsma).

Matthijs Hensens benut de strafschop.

Jan Scholten (links) scoorde twee maal.

Jochem Scholten is twee Maastrichtenaren te vlug af.

Ajax B2-Emmen B1 4-2
Na afloop keken de Emmenaren elkaar aan en kwamen allen tot dezelfde gedachte: namelijk dat er meer in had gezeten. ,,In de eerste twintig minuten waren we heer en meester”, zei trainer-coach Bjorn Zwikker. ,,We hebben alleen vergeten dit uit te buiten middels een tweede treffer.” De Emmenaren kwamen na vijf minuiten op voorsprong toen spits Stephan Kikkert binnen de zestien werd onderuit gehaald. Naast een strafschop kreeg de dader geel maar had even goed rood kunnen krijgen. Karel IJzerman schoot vervolgens vanaf elf meter raak. Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en maakten na een half uur gelijk om in de tweede helft door te stomen naar een 4-1 voorsprong. Uit een voorzet van Patrick Eberhard verkleinde Sadik Spijodic tien minuten voor het einde tot 4-2. Emmen kreeg daarna nog kansen op 4-3, zo miste Patrick Eberhard een mooie gelegenheid om de spanning weer helemaal terug te brengen. ,,Jammer”,  verzuchtte trainer Bjorn Zwikker. ,,We hebben goed gespeeld en beslist een puntje verdiend.”
Emmen B1: Schrik; Graver, Fokke, IJzerman, Bangura, Boekholt, Berens, Arends, Rasevic, Eberhard en Kikkert. Invallers:  Nijkamp, Kroezen, Spijodic, Maatje.