Onder 19 strandt in kwartfinale beker

FC Emmen O19 is woensdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Ruud Jalving ging na een hectische wedstrijd in de kwartfinale met 6-2 onderuit bij FC Groningen O19.

FC Emmen O19 begon sterk aan de wedstrijd en kwam door een raak afstandsschot van Lars Dijk op een 0-1 voorsprong. Na twintig minuten was aanvoerder Ben Scholte vlakbij de 0-2, maar zijn schot ging net naast. Even later ging de bal op de stip en kwam de thuisploeg langszij, 1-1. Tien minuten voor rust kantelde de wedstrijd en kwam FC Groningen O19 op een 2-1 voorsprong. Toch kwam FC Emmen O19 nog voor rust langszij. Ook de Emmenaren kregen een strafschop, en Joris Adams wist hier wel raad mee, 2-2.

In de tweede helft was FC Groningen O19 sterker en kwam het al snel weer op voorsprong. Toen ook de 4-2 viel leek de wedstrijd wel gespeeld. FC Emmen O19 kon niet meer echt tot kansen komen, mede door het uitvallen van Joris Adams en Luciano Carty. Scheidsrechter Bosscha zag de elleboogstoten op deze spelers over het hoofd en greep niet in. Dat deed hij wel toen Bas Aalderink een overtreding maakte. Hij moest met rood vertrekken. In alle tumult kreeg ook Lars Dijk rood, waardoor FC Emmen O19 verder moest met negen man. Na commentaar op de leiding besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Na een pauze van vijftien minuten ging de wedstrijd verder en liep FC Groningen O19 uit naar een 6-2 overwinning.

Opstelling FC Emmen O19: Haak, Klaassens, Luchies, Hirasingh (46. Caciano), Duit (87. Koelewijn), Dijk, Aalderink, Scholte, Carty (74. Welles), Adams (66. Kamara), Plaggenborg (79. van Leeuwen)