Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Street League succesvol van start in de gemeente Coevorden!


Gisteren is de FC Emmen Street League succesvol van start gegaan in de gemeente Coevorden. De officiële aftrap van de FC Emmen Street League vond plaats in de wijk Poppenhare, bij OBS De Parkschool in Coevorden. De aftrap werd gedaan door sportwethouder Joop Brink en FC Emmen-mascotte SIBI. Ook Richard Moes, de keeperstrainer van FC Emmen, was aanwezig.


De komende zes woensdagmiddagen trainen ruim 140 kinderen in Poppenhare / Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord/De Kiel in een FC Emmen-shirt. In de komende weken worden de kinderen klaargestoomd voor de grote finaledag in het stadion van FC Emmen, waarin alle wijken met elkaar de strijd aan gaan om de cup met de grote oren.

Eerste training
Tijdens de eerste training stond het thema ‘Scoren als Michael de Leeuw’ centraal. Ook volgden alle deelnemers een sociaal maatschappelijke workshop. Zo ruimde de kinderen in Poppenhare zwerfafval op in de wijk en volgden de kinderen in Zweeloo een cultuur workshop waarin zij leerden graffiti te spuiten.

Aanmelden is nog mogelijk
Voor de dorpen Dalen, Sleen, Geesbrug en Schoonoord zijn er nog enkele plekken vrij. Aanmelden is mogelijk via www.fcemmen.nl/slcoevorden2020.