Onder 15 wint, pech voor andere jeugdploegen

FC Emmen O18 was op bezoek bij FC Volendam O18 heel dicht bij een resultaat. De ploeg van trainer Willem van Loenen stond acht minuten voor tijd nog met 1-2 voor, maar in de slotfase ging het helemaal mis en eindigde het duel in een 4-2 nederlaag. FC Emmen O18 kwam na twintig minuten spelen op een 1-0 achterstand, maar door een rake vrije trap van Jan Doldersum stond het bij rust 1-1. Dezelfde Jan Doldersum scoorde in de tweede helft vanaf de strafschopstip, waardoor de Emmenaren op een 1-2 voorsprong kwamen. Lang leek het er op dat de drie punten mee zouden gaan naar Emmen, maar de 2-2 viel acht minuten voor tijd. FC Volendam O18 zette door en kwam even later al op 3-2. Onze jongens zetten alles op alles voor de 3-3, maar vlak voor het laatste fluitsignaal werd de wedstrijd beslist met de 4-2.

FC Emmen O16 speelde een uitwedstrijd tegen FC Groningen O16 en gaf in de blessuretijd een 0-1 voorsprong uit handen. De ploeg van trainer Ommar Jager moest hierdoor genoegen nemen met een punt. Na ruim een uur spelen kwam FC Emmen O16 op voorsprong dankzij een doelpunt van Wesley Kuiper. FC Emmen O16 was hard op weg naar een zege in Groningen, maar in de extra tijd viel alsnog de 1-1.

Koploper FC Emmen O15 ging op bezoek bij nummer twee Quick’20 O15 en zegevierde met 2-5. Maar makkelijk ging het niet voor het team van trainer Robin Poeste. Na een slap begin kwam de thuisploeg uit Oldenzaal al in de eerste minuut op een 1-0 voorprong. Even later werd het zelfs 2-0. FC Emmen O15 ging vervolgens iets anders spelen en kwam het door doelpunten van Kyan Schoo, Aymen Nurhussen en Coen de Bruine binnen tien minuten op een 2-3 voorsprong. In de tweede helft kreeg Quick’20 een rode kaart, waardoor de wedstrijd wel was gespeeld. Door treffers van opnieuw Coen de Bruine en Driven Drenthe werd het uiteindelijk nog 2-5.

FC Emmen O14 liep in Nijmegen tegen de leeftijdsgenoten van NEC tegen een 3-1 nederlaag aan. Bij een 3-0 achterstand (2-0 bij de rust) scoorde Rabin Ntiharirizwa uit een vrije trap de enige Emmer treffer.

FC Emmen O13 nam het op De Oude Meerdijk op tegen Feyenoord O13-2 en verloor met 1-3. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten begon fel aan de wedstrijd en moest eigenlijk op voorsprong komen. De goal bleef uit en aan de andere kant scoorde Feyenoord O13-2 wel. Vlak voor de rust werd het zelfs nog 0-2. In de tweede helft ontbrak het bij FC Emmen O13 aan stootkracht en werden er niet veel kansen meer gecreeërd. De gasten uit Rotterdam gooiden de wedstrijd met de 0-3 in het slot. In de laatste minuut scoorde FC Emmen O13 via Samil Koroma de eretreffer.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. Beide teams namen het thuis op tegen FC Volendam. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van de wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.

De thuiswedstrijd van FC Emmen O21 tegen Roda JC O21 werd afgelast en wordt ingehaald op dinsdag 18 april.