Terug naar overzicht Terug

Oefenwedstrijd voor de FC Emmen OldStars


Gisteren stond de eerste oefenwedstrijd van het kalenderjaar voor de FC Emmen OldStars op het programma. Op een zonovergoten De Oude Meerdijk waren de OldStars van SJS uit Stadskanaal te gast.


Tijdens de eerste van de vier wedstrijden speelden FC Emmen en SJS een gelijk opgaande wedstrijd. Toch was er een licht overwicht voor de Emmenaren. Door rustig van achteruit op te bouwen creëerden de mannen van trainer John Doek een aantal kansen, maar dit resulteerde nog niet in doelpunten.

Beide ploegen hadden veel ontzag voor elkaar en dat was terug te zien op het veld. Er werd sportief gespeeld en het fanatisme spatte er van af. Uiteindelijk kwamen zowel FC Emmen als SJS op het scorebord terecht en ondanks dat de uitslagen niet werden genoteerd, kon je aan de gezicht van de Emmenaren zien dat er een overwinning was behaald.

In de wedstrijden die volgden werd er besloten om de spelers van Emmen en SJS te mengen, zodat iedereen evenveel kon voetballen. De spelers van beide ploegen werkten zich flink in het zweet en dit resulteerde in fraaie doelpunten.

Na ruim een uur te hebben gevoetbald konden de spelers genieten van een derde helft in het supportershome van Rood-Wit. Ze genoten van een hapje en een drankje en natuurlijk kon de ouderwetse voetbalpraat niet ontbreken.  

Op 15 april komt SJS weer naar De Oude Meerdijk. Dan staat het FC Emmen OldStars Toernooi op het programma. Voor beide teams is het zaak om nog flink te trainen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op het toernooi.