Oefennederlaag FC Emmen tegen SV Meppen

Joop Gall geeft de nieuwe ploeg instructies.

Tom Hiariej maakte een prima indruk.

Reggie Schaap (rechts) mag mee op trainingskamp (Foto’s Bennie Wolbers).

Aan het verlies tegen de Duitse Regionalligist hoeft niet veel waarde worden gehecht. In de eerste helft speelde FC Emmen met wat een basiselftal zou kunnen zijn, minus Said Bakkati, Kelvin Maynard en Alexander Bannink, en had gewoon de beste kansen. Alleen borduurde de ploeg voort op het stramien van de eerste competitiehelft: namelijk het laten schieten van opgelegde mogelijkheden. De mooiste kreeg Wouter Weghorst na een klein half uur spelen toen Marvin Wijks een perfecte voorzet lanceerde. Weghorst schoot echter tegen doelman Gommert op. Ook Anmar Almubaraki en Norair Mamedov hadden meer van hun mogelijkheden moeten maken. De Duitse formatie, die wat irritatie opwekte door veel misbaar bij overtredingen te maken, kreeg op slag van rust een goede kans na een knal van Sven Hartwig waarop doelman Peter van der Vlag uitstekend reageerde.
Na de pauze zette trainer Joop Gall acht andere spelers in waaronder dus de proefspelers De Rijk, Pryor en Schaap en nieuwkomer Tom Hiariej. SV Meppen trainer Heiko Flotmann bracht zelfs negen nieuwe spelers in. Het werd logischerwijs een tikkeltje rommeliger en toen in de 68e minuut derde doelman Bart Woering ook nog een schot van Hedon Selishta door zijn benen liet gaan, koerste FC Emmen op een nederlaag af. Verdediger Daniel Olthoff maakte er kort voor tijd met een diagonaal schot 0-2 van. Joop Gall: ,,In de tweede helft ontbrak de samenhang maar in de eerste helft hebben we gewoon goed gespeeld. Alleen hebben we van drie opgelegde kansen er geen eentje kunnen benutten.”
FC Emmen-SV Meppen 0-2. 68. Selishta 0-1, 87. Olthoff 0-2. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 400.
Eerste helft: Van der Vlag; Kunst, Van der Linden, De Wit, Görtz, Metaj, Mamedov, Velda, Almubaraki, Weghorst, Wijks.
Tweede helft: Woering; Almeida, De Wit, Van der Linden, Kunst, De Rijp, Pryor, Hiariej, Rojer, Schaap, Ter Heide.