Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil Matias Jones op trainingskamp meenemen


FC Emmen, dat komende dinsdag naar het Turkse Belek vertrekt, hoopt naast Jones nog twee spelers mee te nemen. Daarvan is de Jong FC Twente speler Theo Vogelsang, een in Rusland geboren Duitser, al eerder in Emmen op proef geweest. Uit de talentenschuur van Vitesse heeft FC Emmen de negentienjarige Wimilio Vink op het oog. Hij viel vorig seizoen een keertje in en wel in de uitwedstrijd tegen Ajax.
Van de vier spelers die in het begin van de week op proef kwamen, blijft alleen Reggie Schaap over. ,,Hij is nog maar negentien maar heeft duidelijk potentie”, zegt trainer Joop Gall. Anduele Pryor en Shamir de Rijp speelden in het oefenduel tegen SV Meppen nog wel mee maar het tweetal is te verstaan gegeven dat de club niet met hen verder wil. Rafael Uiterloo viel al eerder af wegens een teenblessure.
Niet mee naar Turkije gaat eerste doelman Peter van der Vlag. Hij heeft vliegangst en zal een paar trainingen bij hoofdklasser ACV volgen waar FC Emmen assistent-trainer Joseph Oosting de scepter zwaait. Oosting gaat eveneens niet naar Turkije om zich met ACV op een inhaalduel te kunnen concentreren. Uit de spelersgroep maken ook Alexander Bannink, Bart de Groot en Marijn Sterk de reis niet mee. Eerstgenoemde heeft de ziekte van Pfeiffer en de anderen zijn aan het revalideren.