Terug naar overzicht Terug

Oefenduels jeugdafdeling FC Emmen


 FC Emmen C1 was aardig op schot tegen het eerstejaars C-elftal van de Twente Heracles combinatie. In de eerste helft was de voorsprong nog magertjes met 2-0 maar na de pauze liepen de Emmenaren over de Tukkers heen: 8-0. De goals werden gescoord door Wouter Beijering 3, Herman Hindriks 2, Jurgen Locadia 1, Michael Chacon 1 en Kai Schra 1.


FC Emmen D1, dat niet over Pascal Huser, Nick de Vos en Boris Rasevic kon beschikken, begon het toernooi in Leer met een 4-0 zege op Vfl Oldenburg: Mark Meijer 2, Nick Buitenhuis en Fabian Greve scoorden de doelpunten. In de tweede wedstrijd werd met 1-0 verloren van BC Cloppenburg waarop de Emmenaren als tweede in de poule in de halve eindstrijd belandden. Daarin werd met 1-0 verloren van Vfl Osnabrück, de Emmer goal maakte Nick Westebring uit een panalty. In de wedstrijd om de 3/4e plaats werd afsluitend BC Cloppenburg met 4-1 geklopt. Mark Meijer 2, Mark de Bruin en Nick Westebring waren de Emmer schutters.
Op het terrein van het aloude HSC in Hoogezand werd D1 zondag vierde in een toernooi met teams van bvo’s. Van FC Utrecht, Haarlem en Ajax werd met respectievelijk 2-0, 1-0 en 2-0 verloren. De enige zege werd geboekt op Vitesse AGOVV dat met 3-1 werd geklopt. Janiek Arends, Mark de Bruin en Nick Buitenhuis tekenden voor de Emmer goals. 

FC Emmen B1 ging op het toernooi van de SV Houten onder de rook van Utrecht in de poule drie keer onderuit. Van FC Omniworld werd met 1-0 verloren, van de latere winnaar FC Utrecht werd kansloos met 4-0 verloren en Twente Heracles bleek met 3-1 te sterk. Gerben Rog scoorde voor de Emmenaren. FC Emmen mocht daarna tegen Fortuna Sittard aantreden voor het duel om de 7/8e plaats en die werd met 3-1 gewonnen met goals van Joost Wolting, Rick ten Voorde en Lars van der Berg uit een strafschop.