Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag op bezoek bij FC Dordrecht


 


FC Dordrecht is nog ver verwijderd van de vorm van het afgelopen seizoen toen de ploeg als zesde eindigde en de play offs haalde. De tegenstander van FC Emmen op maandagavond is na drie duels nog zonder zege, het staat momenteel achttiende met een punt. In Dordrecht wordt er vanuit gegaan dat de Emmenaren dan maar het eerste slachtoffer moeten worden, dus kan het een heet avondje aan de Krommedijk worden.

FC Dordrecht verloor vrijdag uit met 2-1 van Helmond Sport. Trainer Gert Kruys was vooral teleurgesteld in het resultaat maar vond het voetbal wel acceptabel: ,, We hebben achttien minuten gedomineerd. Helmond Sport sloeg bij de eerste kans toe door slap verdedigen bij ons. Dat was even een klap, maar we herpakten ons goed en ontregelden hun centrum. Opbouwend hadden we het na de 1-0 even lastig, omdat de ploeg een mentaal tikje had gehad. Daarna hadden we weer een overwicht. Ik vond ons spel al beter dan tijdens de vorige twee wedstrijden. Alleen hadden we scherper moeten zijn voor de goal.’’

Toch is er wat het spelersmateriaal betreft niet zo gek veel veranderd bij FC Dordrecht. Tegen Helmond Sport stonden tien spelers in het veld die ook het vorig seizoen in de selectie zaten. Enige nieuweling was spits Nassir Maachi die van FC Utrecht is gehuurd. Wel werd recentelijk met Dave Osei nog een aanvaller aangetrokken. De boomlange 1 meter en 98 centimeter lange spits is afkomstig van Helmond Sport.
FC Emmen moet na de winst op FC Eindhoven nu ook in een uitwedstrijd bewijzen een stap voorwaarts te hebben gemaakt. Dat moet dan zonder linkerverdediger Frank Broers gebeuren die een poosje uit de roulatie is. Danny van Dijk zal zijn basisplaats, die hij al na een wedstrijd verloor, weer in kunnen nemen. Een vraagteken staat achter de deelname van Jannes Wolters die de zondagochtend training aan zich voorbij moest laten gaan. Vorig seizoen verloor FC Emmen in Dordrecht met 2-0 via goals van Manu Dagher en Cecilio Lopes. Laatstgenoemde werd kort daarna aan Sparta over gedaan.

Vermoedelijke opstelling: Villadsen; Bevaart, Breinburg, Van der Kruis, Danny van Dijk; Bonevacia/Wolters, Stroeve, Haemhouts; Friis, Sergio van Dijk, Verweij.