Oefenduels Emmer junioren

Emmen A1 heeft een oefenduel tegen de hoofdmacht van de Asser zaterdaghoofdklasser ACV met 5-0 verloren. De uitslag was echter een tikkeltje geflatteerd omdat de jeugdige Emmenaren ook kansen kregen maar niet fortuinlijk in de afwerking waren.
ACV was over het geheel genomen de beste ploeg maar kwam in de eerste helft niet verder dan een 0-1 voorsprong. Dat doelpunt viel halverwege maar kort daarvoor had Daniel Manning met een kopkans uit een voorzet van Emiel de Vries een prima kans op de 1-0 laten liggen. Emmen A1 was in fysiek opzicht uiteraard de mindere van ACV en dat werd in de tweede helft in de score uitgedrukt. Emmen A1 probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten en dat leidde wederom tot een goede mogelijkheid voor Daniel Manning maar deze liet zich de bal door de Asser goalie van de voet plukken. Nadat ACV in de 55ste minuut op 0-2 was gekomen liepen de zaterdagvoetballers in de slotfase naar 0-5 uit.
De Emmer A-junioren, die komende zaterdag aan de tweede helft van de competitie beginnen, nemen zondag deel aan het zaalvoetbaltoernooi van het Duitse SV Meppen.

FC Twente Heracles B1-Emmen B1 3-2
Een aantrekkelijk oefenduel waarin Emmen in de slotfase een gelijkspel ontging door het missen van een strafschop. In de eerste helft kwamen de Tukkers via Lesley Nahrwold vlot op 1-0 maar vijf minuten voor de rust maakte Bjorn Zwikker gelijk. Door goals van Julius Wille in de 44ste en 54ste minuut nam de Twentse combinatie een 3-1 voorsprong en kreeg via een strafschop zelfs de kans op 4-1. Dennis Honing stopte echter de inzet van Nahrwold. Voor Honing was dit zijn eerste optreden nadat hij lang met de ziekte van Pfeiffer had te kampen. Zwikker bracht Emmen vervolgens terug in de wedstrijd waarna tot twee keer toe inzetten van Jesper Voorintholt van de lijn werden gehaald. Twee minuten voor tijd mocht Bjorn Zwikker vanaf de witte stip proberen de gelijkmaker te scoren maar miste.
Opstelling Emmen B1; Eulink (38. Honing); Balsala, Otten (50. Husers), Boer, Hindriks (41. De Roo); Hoolsema, Kamps, Zwikker; Voorintholt, Bruinsma (41. Hidde Rog), Rojer (50. Jaspers).