Terug naar overzicht Terug

Oefenduel WKE-FC Emmen wordt ook traditie


 
WKE-Emmen uit 1991. Pietje Hindriks (12) in duel met Emmen verdediger Jan Haak.
De eerste ontmoeting in de voorbereiding was einde juli 1991. WKE was net naar de hoofdklasser gepromoveerd en Emmen had een matig seizoen achter de rug. Emmen won met 5-1 door treffers van Jan de Jonge 3, Michel van Oostrum en Herman Scherpen. Ben de Haas trof voor WKE. Tien jaar later eindigde WKE-Emmen in 1-3. Emmen had net met Haka Electronics een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken. Het bedrijf was destijds eigendom van Peter van Dijk die de afgelopen jaar ook shirtsponsor van FC Emmen was. Michel van Oostrum, Antoine van der Linden en Dennis Iliohan scoorden voor de profs, Marvin May was namens WKE succesvol.
De wedstrijd in 2002 was ook een gedenkwaardige want in de 38e minuut brak Hendrik Oosting, de huidige WKE-trainer, een scheenbeen na een botsing met Gerben Tieltjes. Het duel werd uitgespeeld en eindigde in 3-0 voor Emmen. Rutger Feijer 2 en Donny de Groot tekenden voor de goals. Op 1 augustus 2010 behaalde FC Emmen een moeizaam 1-1 gelijkspel aan de Sluisvierweg. Anton Jongsma scoorde voor WKE en Tjaronn Chery voor FC Emmen. De wedstrijd kreeg een bijzonder tintje omdat bij FC Emmen na het teleurstellende spel feitelijk het vertrouwen in trainer Harrie Sinkgraven werd opgezegd. Sinkgraven stapte twee dagen later op en werd vervangen door Azing Griever. Vorig jaar gebeurden er geen opzienbarende dingen, wel won FC Emmen met 2-1. Jan Hooiveld doelpuntte voor WKE, Elson Almeida en Ruud ter Heide voor FC Emmen.
Er is nog een zesde oefenduel tussen beide Emmer clubs geweest namelijk in de winter van het seizoen 2009/10. FC Emmen trainde uit nood in Vriezenveen en in januari 2010 werd toen op het veld van DETO tegen WKE gespeeld. Na goals van Robert Fik en Ruud ter Heide werd tot een 1-1 uitslag besloten. 
De wedstrijd van a.s. zaterdag begint om 19.00 uur op sportpark Grote Geert. Wie niet in staat is in levende lijve aanwezig te zijn, kan naar de rechtstreekse uitzending van Radio Emmen luisteren. WKE kreeg deze week een schok te verwerken toen bekend werd dat de kersverse voorzitter Hinke Wolters een hartaanval kreeg te verwerken. Hij is inmiddels geopereerd en van omleidingen voorzien en maakt het volgens de laatste berichten goed. FC Emmen wenst hem een spoedig herstel toe. Zijn werkzaamheden worden voorlopig door Bert Oldenburger overgenomen.