Terug naar overzicht Terug

Joseph Oosting wint en verliest


 


Norair Mamedov probeert buitenom te gaan.

Randy Rustenberg wordt stevig vast gehouden (Foto’s FC Emmen Media). 

Joseph Oosting zat in het Asser Stadsbroek uiteraard met de pet van ACV-trainer op en zag dat zijn ploeg lang stand hield tegen de profs die hij als zijn broekzak kent. Hij zag dus ook dat FC Emmen als eenheid nog moet groeien. Wie er over drie weken in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht in de basis zal staan is nog niet helemaal duidelijk. Tegen ACV ontbraken wegens blessures met Anmar Almubaraki en Yannick de Wit spelers die naar een basisplaats solliciteren. De Wit scheurde op de training iets aan de hamstrings en lijkt zeker een maand uit de roulatie te zijn. Trainer Joop Gall moest daardoor aan het schuiven. Zo begon hij met Kelvin Maynard als rechterverdediger en Bart de Groot naast Antoine van der Linden in het centrum van de defensie. Norair Mamedov mocht in de rol van Almubaraki proberen terwijl Wout Weghorst in de punt van de aanval startte. Het duurde een tijdje voordat FC Emmen wat kansen creëerde want ACV heeft te veel kwaliteit om zo maar op te rollen. Halverwege kreeg Wout Weghorst een mogelijkheid maar kreeg de bal net niet onder controle en een goed schot van Kay Velda kort daarop ging een metertje naast. Vijf minuten voor de pauze redde de Asser doelman Marcel Groothof prima op een harde knal van Jeffrey de Visscher.

 
De spelers van FC Emmen waren uitgerust met een hartslagmeter.
 
Twee goed bezette banken. Vierde van links Joseph Oosting. Joop Gall zit vierde van rechts.

ACV leek de rust met een dubbelblanke stand te halen, maar gooide vervolgens de eigen glazen in. De 0-1 in de 42e minuut was een curieus doelpunt want de Assenaar Quincy de Jong werkte de bal in een duel met Wout Weghorst op fraaie wijze vanaf een meter of 25 langs zijn eigen doelman: 0-1. Een minuut later stond het 0-2, vanuit het Asser gezichtspunt ook een vermijdbare treffer want er ging een foutieve terugspeelbal aan vooraf die door Jeffrey de Visscher werd afgestraft. Twee ietwat fortuinlijke goals hoewel aan de andere kant FC Emmen in die fase goed en in een hoog tempo begon te draaien wat een aantal ACV’ers tot verkeerde keuzes deed verleiden.
 
 
Wout Weghorst komt net iets te kort. Links ACV doelman Marcel Groothof. 

ACV gooide er na de rust een bijna compleet nieuw elftal in, FC Emmen moest het met een half dozijn wissels doen. De Emmenaren ontsnapten kort na de pauze aan een tegentreffer toen Renco van Eeken buitenkant paal raakte. Echt spetterend was het na rust niet meer, de vele wissels en een aantal blessurebehandelingen haalden de vaart er uit. FC Emmen kwam desondanks nog tot een derde treffer toen Ruud ter Heide uitstekend voorbereidend werk van Michal Mravec met enige moeite in de 0-3 omzette.
ACV-FC Emmen 0-3. 42. De Jong (in eigen doel) 0-1, 44. De Visscher 0-2, 74. Ter Heide 0-3. Scheidsrechter: Wimmers. Toeschouwers: 700.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Maynard, De Groot, Van der Linden, Rustenberg, Velda, Mamedov, Metaj, De Visscher, Weghorst, Rojer.
Tweede helft; Zeinstra; Bakkati, Görtz, Van der Linden, Kunst, De Groot, De Visscher, Mravec, Almeida, Ter Heide, Mamedov (75. Weghorst).