O21 verslaat Vitesse, O18 onderuit tegen Ajax

De eerste officiële wedstrijden zitten erop. Onder 21 begint de competitie uitstekend met een overwinning, onder 18 verlaat de beker met opgeheven hoofd.

FC Emmen onder 21 – Vitesse onder 21 4-2
FC Emmen onder 21 heeft de eerste competitiewedstrijd in Divisie 2 winnend afgesloten. In eigen huis was de ploeg van trainer/coach Ruud Jalving met 4-2 te sterk voor Vitesse onder 21. De Emmenaren kwamen na een klein kwartier spelen op voorsprong. Toufiqui strafte een fout van de Vitesse-doelman af. Een kwartier later was het diezelfde Toufiqui die een prima aanval van de Emmenaren bekroonde met een doelpunt.
Na rust ging het snel na een uur spelen: Invaller Mike van Ekeren wist de 3-1 en 4-1 op het scorebord te zetten. Vitesse kwam nog terug tot 4-2, maar daar bleef het ook bij.

FC Emmen onder 18 – Ajax onder 18 1-3 (beker)
FC Emmen onder 18 kan de beker met opgeheven hoofd verlaten. Op het hoofdveld van SC Angelslo won Ajax onder 18 met 1-3.
De Amsterdammers kwamen na negen minuten op voorsprong. Emmen had kansen om het doel al meerdere malen te treffen, maar zag Ajax na een half uur spelen ongelukkig op een 0-2 komen.
Na rust bracht Djaïro Fik de spanning terug tot 1-2. Het slotoffensief mocht echter niet baten: In een tegenaanval maakte Ajax de 1-3 en besliste daarmee vlak voor het einde de wedstrijd.

FC Utrecht onder 16 – FC Emmen onder 16 11-1 (beker)
FC Emmen onder 16 was kansloos in de Domstad. Het ijzersterke FC Utrecht onder 16 stond met rust al met 6-0 voor. Ook na rust gaf Utrecht de Emmenaren geen schijn van kans, maar werd er nog wel een eretreffer gemaakt.

FC Emmen onder 14 – FC Twente/Heracles onder 14 1-4 (beker)
FC Emmen onder 14 speelde in de eerste helft een goede wedstrijd en was gelijkwaardig aan Twente/Heracles. Na de Emmer openingstreffer kwamen de Twentenaren nog voor rust langszij door een knappe vrije bal. Na rust werd Twente/Heracles sterker en trok het wedstrijd naar zich toe.

SC Heerenveen onder 13 – FC Emmen onder 13 3-0 (beker)
Onder 13 verloor in Friesland met 3-0 van sc Heerenveen onder 13. Het speelde zeker niet onaardig, maar wist zelf niet te scoren en zichzelf daardoor niet te belonen. Onder andere een strafschop werd gemist.