Terug naar overzicht Terug

Nominaties Gouden Stieren bekend


Op zaterdag 12 mei vindt voor de tiende maal de Jupiler League Gouden Stier uitreiking plaats. De beste speler, het beste talent, de beste trainer en de topscorer van het seizoen 2017/2018 ontvangen een Gouden Stier voorafgaand aan De Wedstrijd van de Toekomst, waarin promovendus Fortuna Sittard het opneemt tegen de Suriprofs.


 

Gedurende het seizoen wordt per periode een Bronzen Stier uitgereikt aan de Beste Speler, de Beste Trainer, het Beste Talent én de Topscorer. Deze spelers en trainers zijn automatisch genomineerd voor een Gouden Stier. Dit jaar is ook per periode een speler gekozen om met een zogenaamde wildcard mee te doen aan deze verkiezing. Arnaut Groeneveld kreeg de meeste stemmen, waardoor hij ook mee kan dingen naar de Gouden Stier als Beste Speler. Onderstaand alle genomineerden per categorie.

Beste Speler 1. Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) 2. Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) 3. Mark Diemers (De Graafschap) 4. Tarik Tissoudali (De Graafschap) 5. Arnaut Groeneveld (N.E.C.).

Beste Talent 1. Perr Schuurs (Fortuna Sittard) 2. Donyell Malen (Jong PSV) 3. Ferdi Kadioglu (N.E.C.) 4. Nikolai Laursen (Jong PSV) .

Beste Trainer: 1. Sunday Oliseh (Ex-Fortuna Sittard) 2. Mike Snoei (Telstar) 3. Dick Lukkien (FC Emmen) 4. Claudio Braga (Fortuna Sittard).

Het bepalen van de winnaars

De winnaars worden gezamenlijk bepaald door de aanvoerders en trainers van alle ploegen. Voor de categorie Beste Speler kunnen ook alle fans van de Jupiler League meebepalen wie de Gouden Stier mee naar huis neemt. Zij kunnen via de website van de Jupiler League stemmen op hun favoriet. De stemrondes zijn geopend tot en met maandag 7 mei aanstaande. Ook de topscorer krijgt een Gouden Stier. Dit jaar wordt de Gouden Stier voor topscorer uitgereikt aan Mart Lieder die zich met 30 doelpunten tot topscorer van de Jupiler League kroonde. De kampioen van de Jupiler League en de teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen ook een Gouden Stier.