Terug naar overzicht Terug

Bijna iedereen fit bij FC Emmen


FC Emmen bereidt zich in alle rust voor op de komende botsing tegen NEC Nijmegen. Rust in de zin dan van weinig blessures en geen berichten die voor negatieve afleiding zouden kunnen zorgen. Op het trainingsveld is van rust echter geen sprake want de wil om er aanstaande donderdag iets goeds van te maken spettert ervan af. Bijna iedereen is ook van de partij. Ook Mario Bilate doet weer volop mee, alleen Hilal Ben Moussa is nog geblesseerd.


 

Bij NEC Nijmegen zorgde een keeperswisseling voor ophef. Tijdens een driedaags trainingskamp in Mierlo kreeg vaste keeper Joris Delle te horen dat hij tegen FC Emmen zijn basisplaats is kwijtgeraakt. De Fransman werd daarover zo verbolgen dat hij het trainingskamp verliet. Delle, die na de eerste competitiemaand Joshua Smits uit de basis verdrong, wordt opgevolgd door Marco van Duin die de afgelopen twee en een half jaar alleen in Jong NEC en in oefenduels speelde. Niet aanwezig op het trainingskamp waren de geblesseerden Mohamed Rayhi en Jari Schuurman maar de verwachting is dat dit tweetal tegen FC Emmen wel kan spelen.

NEC Nijmegen staat onder forse druk want de ploeg met de grootste aanhang in de Jupiler League moet gewoon promoveren. Rechtstreekse promotie is niet gelukt, nu gaat de weg naar de eredivisie via de play offs. Begin april leek het nog voor de wind te gaan met drie achtereenvolgende overwinningen maar in de laatste drie duels van het seizoen werden slechts vier punten behaald waarin NEC dus de promotie verspeelde.