Terug naar overzicht Terug

Nog een nachtje slapen voor wedstrijd van het jaar


FC Emmen heeft de voorbereiding op de ontmoeting tegen Sparta Rotterdam afgesloten. Dat gebeurde na een ontspannende training die in uitstekende stemming werd afgewerkt. Een basisopstelling is nog niet bekend gemaakt, de selectie oogt fris alleen Alexander Bannink vereiste extra aandacht. Bij Sparta is het zeker dat eerste doelman Roy Kortsmit niet zal spelen en dat zal waarschijnlijk ook zondag het geval zijn. Zijn vervanger is Leonard Nienhuis die in het noorden geen onbekende is. FC Emmen trainer Dick Lukkien kent hem goed. Nienhuis maakte in het seizoen 2011/12 zijn debuut bij SC Veendam na door FC Groningen uitgeleend te zijn. Na SC Veendam keepte Nienhuis vijf seizoenen in dienst van SC Cambuur en in zijn eerste jaar in Leeuwarden was hij tweede man achter Dennis Telgenkamp.
Een andere Spartaan die in het noorden bekendheid en speciaal in Emmen geniet, is centrale verdediger Sander Fischer. Hij speelde in de seizoenen 2010/11 en 2011/12 53 competitieduels voor de Emmenaren waarin hij negen gele prenten en een rode kaart verzamelde.
Hieronder beelden van de laatste training. Het bovenste gebak is een geschenk van de jarige bestuursvoorzitter Ronald Lubbers, de onderste taart van het cateringspersoneel.

DSCF4321
DSCF4322
DSCF4323_edited
DSCF4324
DSCF4327
DSCF4330_edited
DSCF4333
DSCF4334
DSCF4336