Nipt verlies Jong FC Emmen

Jong FC Emmen heeft een redelijke prestatie geleverd door in Wezep met 2-1 van de zaterdag hoofdklasser WHC te verliezen. De amateurs zijn zoals bekend de eerste tegenstander van FC Emmen in de Amstel Cup.
Jong FC Emmen, gecoached door Nico Haak, kwam halverwege de eerste helft op achterstand na een missertje van doelman Ignas Peek waardoor Fuchten kon scoren. Vijf minuten voor rust verhoogde dezelfde speler tot 2-0 na een vrije trap waarbij de Emmer defensie stond te slapen. De vrije trap was het gevolg van een overtreding van Tom Boelen die daarvoor rood kreeg. Volgens afspraak mocht hij na rust desondanks worden vervangen.
In de tweede helft kwam FC Emmen stukken beter voor de dag terwijl achterin Ignas Peek niets meer door liet. De eretreffer viel evenwel pas een minuut voor tijd door Arend Schonewille.
In de tweede helft maakten bij FC Emmen de A-junioren Frank Hoolsema, Björn Zwikker en Danny Hüsers hun entree.
Jong FC Emmen: Peek; Jarno Voorintholt (80. Hoolsema), Snip, Lukens, Schenkel; Huizing, Manning, Boelen (46. Schonewille); Bugera (65. Zwikker), Doorn (75. Hüsers), Van Eeken.