Jason Culina plaag voor FC Emmen

FC Emmen kon tot vijf minuten voor rust FC Twente goed bijbenen. Een foutje in het linkerverdedigingsblok stelde Jason Culina echter in staat de Tukkers naar 0-1 te tillen. En op slag van rust veroorzaakte Gerben Tieltjes na een wat onhandige manoeuvre richting Blaise N’Kufo een strafschop die door N’Kufo zelf werd ingeschoten. De 0-2 bij rust was wellicht een tikkeltje geflatteerd maar na de pauze stelden defensieve en vooral organisatorische fouten FC Twente in staat gemakkelijk naar een 5-0 zege uit te lopen.
Het flamboyante 3-2-3-2 was deze keer vervangen door het nuchtere 4-4-2 maar voor het resultaat maakte het dus weinig uit. Toch had FC Emmen de eerste grote kans in de wedstrijd die op het sportpark Veenoord voor zo’n vijftienhonderd toeschouwers werd gespeeld. In de vierde minuut raakte Mourad Mghizrat, die voor het eerst optrad in de voorbereiding, de lat. Na een klein half uur redde Mourad vervolgens nog eens op de eigen doellijn toen Barry Reijs na een inzet van N’Kufo werd geklopt. Het was dus jammer voor de wedstrijd dat FC Emmen zo kort voor rust twee keer in de fout ging waardoor met 0-2 moest worden gerust.
Na rust verving René Wessels nieuwkomer Melchior Schoenmakers waardoor Lesmond Prinsen weer zijn stekkie als linksback mocht innemen terwijl Kristian Westerveld centraal ging spelen. Zo stonden amper in deze formatie opgesteld toen N”Kufo de paal raakte. Kort daarop was het wel raak via de Australiër Jason Culina die daarna nog twee keer zo vrij als een vogeltje mocht scoren. De enige kans voor FC Emmen in de tweede helft viel in de slotminuut na een goede aanval via Wessels en Tieltjes maar Sergio van Dijk struikelde over doelman Boschker.
Bij FC Emmen kwamen Ruslan Valeev, Jannes Wolters, Bas van den Brink en Mark Veldmate niet in het veld. Ook doelman Robert van Westerop niet die echter tegen WHC is geschorst.
FC Emmen-FC Twente 0-5. Scheidsrechter: Winter. Gele kaart: Tieltjes (FC Emmen), Touma (FC Twente). Toeschouwers: 1500 (in Veenoord).
FC Emmen: Reijs; Tieltjes, Schoenmakers (46. Wessels), Karreman, Westerveld; El Khalifi, Kamps, Tevreden (64. Oosting), Prinsen; Van Dijk, Mghizrat (64. Leferink).

Gerben Tieltjes (links) duelleert met Gakhokidze (foto: Henk Benting)

Sergio van Dijk (links) ziet zijn doelpoging mislukken. (foto: Henk Benting)