Nipt verlies Jong FC Emmen tegen Jong PEC Zwolle

Jong FC Emmen heeft in een oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle met 3-2 aan het kortste eind getrokken. De winnende Zwolse treffer werd uitgerekend door Tom Heerkes, zoon van FC Emmen trainer Gert Heerkes gescoord. Bij FC Emmen maakte Johan Kulhan zijn rentree na een lange revalidatie periode. Hij raakte op 28 augustus vorig jaar geblesseerd in de wedstrijd tegen Telstar. Tegen Jong PEC Zwolle speelde Kulhan als controleur op het middenveld en hield dat een uur lang vol.

Jong FC Emmen stond binnen twintig minuten met 2-0 achter maar de thuisclub kwam goedkoop aan die treffers. In de vijfde minuut stuurde centrale verdediger Nande Wielink een ongevaarlijke voorzet 180 graden verkeerd waardoor de bal langs de verbouwereerde doelman Eser Elmali vloog. De 2-0 kwam op naam van de Japanner Shuntaro Koga maar daar ging duidelijk buitenspel vooraf. Niet van de doelpuntenmaker maar van de voorzet gever. Jong FC Emmen herstelde zich echter redelijk van deze tegenslagen en na een klein half uur verkortte aanvoerder Arjen Hagenauw tot 2-1. Justin Mulder was de aangever en Hagenauw kopte diagonaal in: 2-1. De Zwollenaren hadden met o.a. Bart van Hintum, Youness Mokhtar en Kevin Begois eerste team spelers in de ploeg die evenals Kulhan bij FC Emmen terug kwamen van blessures. In de laatste tien minuten voor de pauze was Jong FC Emmen dominanter maar voor de gelijkmaker moest toch worden gewacht tot na de rust.

De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Arjen Hagenauw die een voorzet echter net niet onder controle kreeg. Tien minuten later trok Justin Mulder met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen maar werd door verdediger Dalvin Havertong ten val gebracht. Arjen Hagenauw zette de toegekende strafschop om in de 2-2. In het laatste half uur kregen beide partijen kansen op de winnende treffer. Jong FC Emmen doelman Elmali voorkwam dat een paar maal met goede reddingen terwijl aan de andere kant de Emmenaren niet zorgvuldig met de kansen omsprongen. Matchwinner werd uiteindelijk Tom Heerkes met een diagonaal schot een kwartier voor het einde.

Jong PEC Zwolle-Jong FC Emmen 3-2. 5. Wielink (in eigen doel) 1-0, 18. Kogga 2-0, 26. Hagenauw 2-1, 55. Hagenauw (strafschop) 2-2, 74. Heerkes 3-2.
Jong FC Emmen: Elmali: Bouws, Sebastian Afoussi (46. Komduur), Wielink, Metaj, Jochem Scholten (46. Hensens), Reinders, Kulhan (62. Jochem Scholten), Mulder, Hagenauw, Baric.