FC Emmen B1 doet goede zaken

Brabant United B1-FC Emmen B1 2-4
FC Emmen B1 deed goede zaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Het won zelf in Waalwijk van Brabant United en de directe concurrenten ADO Den Haag B1 en Almere City FC B1 speelden tegen elkaar gelijk. Het begin was wat aftastend, maar te gauw kwam het besef, dat hier wel gewonnen kon worden waardoor het allemaal net even te frivool moest gebeuren. Toen na acht minuten de Drenten ook nog in het zadel werden geholpen door een vroeg doelpunt, werd het allemaal minder scherp. Een voorzet van Lorenzo Hindriks werd door Rob Deiman binnen gewerkt: 0-1. De kansen bleven wel komen, maar de scherpte voorin ontbrak. Hierdoor werd het achterin ook wat minder geconcentreerd, wat tot resultaat had dat Brabant United er ook uit ging komen. In de 29 minuut ging de bal op de stip na een overtreding van doelman  Robin Jalving de strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Hoessein el Barnichi: 1-1. FC Emmen nam in de 37e minuut opnieuw de leiding door Thijs Dallinga uit assist van Thijs Oosting. In de 56e minuut viel de 1-3 na een actie van Kjelt Engbers, de bal kwam via de keeper voor de voeten van Jearl Margaritha die de 1-3 binnen schoot. Vlot daarna viel de bevrijdende 1-4, toen in de 64e minuut Jearl Margaritha Thijs Oosting bediende die met buitenkantje links scoorde. In de 68e minuut deed Brabant United nog iets terug door Bilal Johri die voor de 2-4 tekende.
FC Emmen B1: Robin Jalving, Matthijs Verheul (76. Freddy Quispel), Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme, Rob Deiman, Lorenzo Hindriks (54. Lesley Osazee), Thijs Oosting (79. Ronan Zwaagstra), Kjelt Engbers, Thijs Dallinga (54. Jearl Margaritha), Thom Scheper (74 Ruben Roosken).