Terug naar overzicht Terug

Nieuws uit de Jupiler League (3)


*Bij Jong PSV mag bij tenminste 9 van de 19 thuisduels geen uitpubliek aanwezig zijn op last van de Eindhovense burgemeester. FC Emmen valt niet onder die bepaling. Waar Jong PSV de thuisduels afwerkt wordt aan de hand van de tegenstander bepaald.
*FC Eindhoven heeft verdediger Chiro N’Toko aangetrokken. Hij speelde eerder o.a. voor AGOVV en ADO Den Haag. 
*FC Den Bosch is het te kloppen team. Afgelopen zaterdag werd de selectie in de Sint Jan kathedraal van Den Bosch ingezegend door een pastoor en een priester.
*Jack Tuijp heeft FC Volendam verlaten maar zoekt nog steeds een nieuwe club. Het Griekse AEK Athene, pas gedegradeerd, lijkt in de markt.
*De Graafschap heeft Hans Westerhof als technisch-adviseur gestrikt. Westerhof is tevens nog steeds in Mexico actief.
*Darije Kalezic (ex De Graafschap) is kandidaat trainer voor Jong PSV.
*MVV
heeft eindelijk een nieuwe trainer. Tini Ruijs is de opvolger van René Trost. Ruijs was trainer van Roda JC A1 dat hem aanvankelijk niet kwijt wilde maar de arbitragecommissie hakte de knoop door. Er is wel een afkoopsom van 15.000 euro aan verbonden.
*De supporters van FC Den Bosch hebben bij de bouw van een nieuw supportershome een kanon gevonden. Geen trefzekere aanvaller maar een echte vuurmond die uit de tijd van Napoleon stamt. Nieuw is verder Alair Cruz Vicente, hij speelde het afgelopen seizoen voor AGOVV en Sparta.
*Jong Ajax heeft twee talenten aangetrokken. De 18-jarige Sam Hendriks komt van De Graafschap en de 19-jarige Marvin Höner, Duits international onder 19, is bij Arminia Bielefeld losgeweekt.
*Willem ll heeft spits Ruud Boymans een jaar gehuurd van AZ. De Braziliaan Bruno Andrade krijgt daarnaast een contractaanbieding. Hij heeft eerder voor Helmond Sport gespeeld. Verder komt Mats van Huijgevoort van Excelsior naar Tilburg.
*Fortuna Sittard krijgt versterking van Jeffrey Vlug (FC Den Bosch).
*FC Eindhoven heeft een Belgisch talent aangetrokken. Tibeau Swinnen komt over van Racing Genk. Ook Adriano van den Driest (Jong NAC) en Masies Artien (Argon) gaan voor FC Eindhoven spelen, nog wel op amateurbasis. Marcel Meeuwis zou ook komen maar ziet het niet zitten en heeft zich teruggetrokken. Wie wel komt is Jens van Son die na een jaar Sparta bij FC Eindhoven terug keert.
*Helmond Sport ziet Emrülla Guvenc vertrekken naar de Belgische tweedeklasser Royal Antwerp.
*Sparta heeft afscheid genomen van Jens van Son. Deze is in gesprek met zijn oude club FC Eindhoven.
*Excelsior heeft spits Lars Veldwijk van FC Dordrecht overgenomen.
*Jong FC Twente gaat met Jan Zoutman als trainer de Jupiler League in. Hij was eerder bij Haarlem, Argon en IJsselmeervogels werkzaam.
*Achilles ’29 heeft Mitchell Kappenberg (Almere City), Cayfano Latupeirissa (FC Oss) en Steven Edwards (NAC) op proef.