FC Emmen scoort negen maal tegen Bargeres

FC Emmen trainer Joop Gall gebruikte in het eerste oefenduel achttien spelers waarvan vier nog zonder contract. In de eerste helft kwamen louter contractspelers in actie met van de nieuwkomers Quenten Martinus, Pedro Luis, Sander Rozema en Tim Siekman. Pedro Luis was op de voor hem wat vreemde spitspositie zeer onwennig maar Quenten Martinus liet aan de linkerkant zijn tegenstanders voortdurend zijn hielen zien. Hij scoorde bovendien twee maal. Na de pauze leverden zijn solo’s minder rendement op hoewel hij nog een derde treffer aan zijn totaal toevoegde waardoor hij zich topscorer van de avond mocht noemen. De 0-1 viel pas na 24 minuten spelen vooral omdat Bargeres doelman Erwin Miedema een heldenrol vertolkte. De 0-2 van Martinus en de 0-3 van Antoine van der Linden, die linkervleugelverdediger speelde, kwam een minuut voor de thee tot stand.
Direct na de pauze leek het op zeven plaatsen gewijzigde FC Emmen snel na een hoge uitslag door te stomen toen Leandro Resida in de 47e minuut de 0-4 liet aantekenen. Maar ook goed keeperswerk van Melvin de Vroet die Miedema had afgelost, stond lang een hoge uitslag in de weg. In het laatste kwartier moest hij echter toch nog vijf maal buigen waaronder twee gave goals van Regilio Seedorf. In de tweede helft liet de linksbenige middenvelder Vasek Svoboda af en toe aardige dingen zien. De Tjech is een bekende van Joop Gall die hem in het seizoen 2010/11 bij SC Veendam onder zijn hoede had. Daar speelde hij overigens in slechts vier duels waarvan drie met een invalbeurt van één minuut. Hij is intussen 23 jaar en een stuk rijper geworden. Bargeres, dat in de tweede helft de scheidende trainer Fokke de Jonge in de bloemetjes zette, moest de laatste tien minuten met een man minder spelen wegens een rode kaart voor Wagner.
Bargeres-FC Emmen 0-9 (0-3). 24. Martinus 0-1, 34. Martinus 0-2, 44. Van der Linden 0-3, 47. Resida 0-4, 78. Maynard 0-4, 79. Martinus 0-6, 86. Weghorst 0-7, 87. Seedorf 0-8, 88. Seedorf 0-9. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 450.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag: Bakkati, Görtz, Siekman, Van der Linden, Rozema, Almubaraki, Metaj, Almeida, Pedro Luis, Martinus.
FC Emmen, tweede helft: Oosterhof: Pedro Luis, Görtz, Maynard, Siekman, Svoboda, Seedorf, De Wit, Martinus (80. Almubaraki), Weghorst, Resida.

Quenten Martinus haal uit.

Sander Rozema krijgt een tackle te verwerken van de aanvoerder van Bargeresw.

Pedro Luis (links) speelde een helft in de spits (Foto’s: Boudewijn Benting).

Tim Siekman (rechts) speelde negentig minuten.

Leandro Resida is zijn tegenstander gepasseerd.

Bargeres doelman Melvin de Vroet lijkt zijn zaakjes niet onder controle te hebben. Rechts Wout Weghorst (Foto’s: Bennie Wolbers).