Terug naar overzicht Terug

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor FC Emmen


Of AGOVV Apeldoorn een geschikte tegenstander lijkt om de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen is de vraag. De formatie van trainer John van den Brom is momenteel aan het beste seizoen bezig nadat het zeven jaar geleden toe trad tot het betaalde voetbal. Maar bij FC Emmen leeft uiteraard de hoop dat de negatieve reeks eindelijk wordt doorbroken. Het wegvallen van Roy Stroeve is natuurlijk een tegenvaller van jewelste, aan de andere kant mag trainer Harry Sinkgraven twee nieuwelingen verwelkomen.
Zo wel Guus de Vries als Milos Malenovic zullen morgenavond in de basisopstelling staan. De kwaliteiten van Guus de Vries zijn bekend maar Malenovic is voor het Emmer publiek een grote onbekende. De Zwitser heeft gelet op zijn statistieken niet de reputatie van een doelpuntenmachine maar Sinkgraven heeft vertrouwen in hem. ,,We hebben hem inmiddels hier een tijdje gehad en gezien dat hij snel en gedreven is. Bovendien heb ik informatie over hem ingewonnen bij zijn vorige trainer Peter Boeve en die was zeer gecharmeerd van hem.”
De zoektocht van Guus de Vries naar een nieuwe club heeft er toe geleid dat hij is teruggekeerd bij zijn vorige club FC Emmen. De vraag is of hij fit genoeg is om gelijk een basispositie in te nemen. Harry Sinkgraven: ,,Hij heeft de laatste weken bij BV Veendam getraind en daar alles meegedaan. Het ziet er wat hem betreft gewoon goed uit.” 
Opmerkelijk was dat na de nederlaag tegen Helmond Sport het Emmer publiek toch waardering had voor de inzet van de onfortuinlijik spelende thuisploeg en dat is wel eens anders geweest. De ploeg wil daar graag op voort borduren wat op een aantrekkelijke pot voetbal zou kunnen duiden. Daar bij zijn de onderlinge wedstrijden tegen AGOVV ook nimmer vervelend geweest. Ze hebben twaalf keer tegen elkaar gespeeld en daarin vielen maar liefst 53 doelpunten wat een gemiddelde van 4.42 per wedstrijd is. In tien van deze twaalf duels vielen bovendien drie doelpunten of meer. Met als uitschieter de wedstrijd AGOVV-FC Emmen van het seizoen 07/08 die in 4-5 eindigde.