Milos Malenovic wijst FC Emmen de weg

Met twee nieuwelingen, Guus de Vries en Milos Malenovic, in de basis die dit seizoen nog geen minuut hadden gespeeld begon FC Emmen wat onzeker aan dit duel. De gasten uit Apeldoorn bouwden zelfverzekerd op en kwamen enkele malen gevaarlijk in het Emmer strafschopgebied. Toch viel de 0-1 een beetje uit de lucht want die kwam op naam van de 35-jarige centrale verdediger Olaf Lindenbergh die vanaf de eigen helft zo maar door het midden mocht opstomen en doelman Agil Etemadi van afstand klopte. Opnieuw FC Emmen dus op achterstand en dat voorspelde weinig goeds. Gaandeweg raakten de Emmenaren de zenuwen kwijt en slaagden er in het spel meer op de helft van de tegenstander te verplaatsen. Dat leidde in de 23e minuut tot een geweldige mogelijkheid voor Michel Poldervaart die na een slim passje van Pedro Beda vrij voor doelman Postma kwam. De middenvelder slaagde er echter niet in de sluitpost te passeren. Met steun van het publiek werd AGOVV nu vaker in het defensief gedrongen en ruim halverwege de eerste helft viel dan ook de beloning in de vorm van een treffer van Hans Denissen. Hij mocht halverwege de helft van AGOVV na een overtreding van Lindenbergh op Pedro Beda een vrije trap nemen en schoot die ineens langs doelman Stefan Postma. Vanuit het zicht van de gasten vermoedelijk een vermijdbare treffer maar voor FC Emmen was die uiteraard welkom. Dat AGOVV het moeilijker kreeg bleek uit de gele kaarten voor Bruinier en Wille die aan de noodrem moesten trekken. Drie minuten voor de pauze was FC Emmen dicht bij de 2-1. Hans Denissen zette met een vrije trap voor maar Arjen Bergsma miste koppend het doel op een haartje.
FC Emmen was natuurlijk van plan om de goede afsluiting van de eerste helft in het tweede bedrijf een passende voortzetting te geven. AGOVV had uiteraard ook plannen maar moest het toch tegen de gedreven spelende thuisploeg afleggen. De strijdlust leidde er toe dat de meeste duels werden gewonnen en de gasten uit Apeldoorn kregen dan ook nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden. In de 68e minuut viel de volkomen verdiende tweede treffer. Hans Denissen plaatste een vrije trap in de doelmond en Milos Malenovic kopte in: 2-1. Vier minuten later werd het nog doller toen Michel Poldervaart in het strafschopgebied door invaller Rachid Ofrany onderuit werd gelopen en scheidsrechter Van der Scheer naar de witte stip wees. Milos Malenovic bezat het zelftrouwen en knalde onberispelijk in: 3-1. ,,We hebben er keihard voor gevochten en verdiend gewonnen”, wist de matchwinner na afloop.
In het restant van de wedstrijd moest FC Emmen zich beperken tot het afbreken van de aanvallen. Er ontstond nog enige opwinding omdat AGOVV een handsbal van Sjors Paridaans binnen de zestien gezien dacht te hebben maar scheidsrechter Van der Scheer was niet overtuigd en wuifde de protesten weg. Twee minuten voor het einde belandde een mislukte voorzet nog op de lat buiten bereik van doelman Etemadi maar FC Emmen liet zich de drie punten niet meer ontnemen.
Jubel alom dus na afloop in een feestvierend Univé stadion en ook trainer Harry Sinkgraven deelde in de vreugde. ,,Hier zit een blije trainer. In het begin hebben we enige moeite gehad met AGOVV maar daarna hebben we meer druk kunnen zetten. We kregen met die vrije trap van Denissen wellicht een beetje hulp maar na de rust maakte de prima debuterende Milos Malenovic twee goede goals en kon het naar mijn gevoel niet meer stuk. Ik ben dik tevreden.”
Voor collega John van den Brom waren de druiven uiterst zuur. ,,Ik ben zeer teleurgesteld in de ploeg en ook in mezelf. Na die 0-1 denk je dat het goed zit en je achterover leunend de wedstrijd kunt uitzitten. Dat was dus niet zo, FC Emmen heeft het goed gedaan maar wel hulp van de scheidsrechter gekregen. Zo keurde hij een doelpunt voor ons om onbegrijpelijke redenen af, gaf FC Emmen een onverdiende strafschop en onthield ons een penalty.”
 FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 3-1. 10. Lindenbergh 0-1, 33. Denissen 1-1, 68. Malenovic 2-1, 72. Malenovic (strafschop) 3-1. Scheidsrechter: Van der Scheer. Gele kaart: Beda, Cathalina (FC Emmen), Bruinier, Postma, Van de Haar, Wille (AGOVV). Toeschouwers: 2005.
FC Emmen: Etemadi: Cathalina, Bergsma, Paridaans, De Vries, Ripson, Akouili, Poldervaart, Beda (76. Houtkoop), Malenovic, Denissen (82. Wakker).
AGOVV Apeldoorn: Postma: Leeuwin, Suart, Bruinier, Wille (71. Ofrany), Van de Haar, Chadli, Lindenbergh, Wau (46. Bokila), Mulders, De Vries (80. Baum).