Terug naar overzicht Terug

Nieuwe organisatie FC Emmen gepresenteerd


De 53-jarige Hoekstra was liefst 22 jaar in dienst van SC Heerenveen, waarvan 12 jaar als directeur financiële-en operationele zaken. In de zomer van 2010 eindigde zijn dienstverband. Hij was in zijn laatste jaren als directeur van Heerenveen ook actief voor de KNVB, waar hij op financieel gebied een adviserende rol had. Met die werkzaamheden stopte hij begin 2011. Hij participeert in diverse bedrijven (als eigenaar, directeur en partner) die gespecialiseerd zijn in financiele- en organisatorische zaken. Sinds oktober is hij voorzitter van ijshockeyclub Friesland Flyers uit Heerenveen.

John van Dalen wordt bij FC Emmen verantwoordelijk voor de pr en marketing. Tot vorige week was hij nog directeur van Eurovoetbal. De 26-jarige Groninger speelde vijf jaar lang betaald voetbal bij sc Veendam. De afgelopen drie seizoenen kwam hij uit voor ACV in Assen en vanaf volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van WKE in de topklasse. Van Dalen tekent bij FC Emmen contract voor één jaar.
Frank Maatje was al verantwoordelijk voor de financiële zaken en heeft een bredere functie als manager financiën en facilitair gekregen. Blijvers zijn verder Guus de Vries (commercie), Silvia Pruim (receptie en ticketing), Erik van Dijk (commercie) en Freddy Donker, Herman Hinders en Ieke Heetebrij als ondersteunend kantoorpersoneel. 
  
Henk Hoekstra (links) is tijdelijk algemeen directeur (Foto: Boudewijn Benting)