Terug naar overzicht Terug

Joop Gall heeft al selectie van negentien spelers


  


Vijf nieuwkomers met van links naar rechts: Norair Mamedov, Randy Rustenburg, Anmar Almubaraki, Wout Weghorst en Bart Woering. (Foto: Boudewijn Benting) 

Joop Gall streeft naar een goede balans in zijn selectie en daarbij past ook de komst van Antoine van der Linden die met zijn 36 jaar een schat aan ervaring meebrengt. Zijn loopbaan, die hem in Nederland op eredivisieniveau bij FC Groningen en Heracles Almelo voerde, begon feitelijk pas goed in zijn periode bij Emmen waar hij in de seizoenen 2001/02 en 2002/03 74 officiële wedstrijden speelde. Dat was in de dagen dat Emmen nog regelmatig deelnemer aan de nacompetitie was en daar moet het dus in de nabije toekomst weer naar toe. Van der Linden heeft een contract voor drie seizoenen wat overigens niet hoeft te betekenen dat hij die ook alle drie voetballend dient vol te maken. Hij krijgt de tijd om zich voor te bereiden op een andere taak in de voetballerij.

Opvallende nieuweling is ook Norair Mamedov, een 21-jarige Armeen die bij FC Groningen zijn jeugd doorbrak en als groot talent gold. Hij werd uitgeleend aan BV Veendam, twee seizoenen geleden ook aan Cambuur waarna hij een half jaar terugkeerde naar FC Groningen. Het afgelopen seizoen speelde hij, meestal als invaller, voor FC Zwolle 24 wedstrijden waarin hij vijf maal scoorde. Drie daarvan vielen in de thuiswedstrijd tegen AGOVV.
 
  
 
Joop Gall (Foto: FC Emmen Media)
 
Van de kern van het vorig seizoen hebben Harm Zeinstra en Kevin Görtz bijgetekend en de komst van Said Bakkati en Peter van der Vlag was al bekend. Met de verrassende komst van Bart Woering, keeper van de vv Sleen, heeft Gall drie keepers in zijn selectie. Van de andere nieuwkomers is Yannick de Wit de meest ervaren speler maar ook de grootste pechvogel. In de afgelopen twee seizoenen scheurde hij telkens in de voorbereiding zijn kruisbanden af. Eerst als lid van het VVCS team en het afgelopen jaar bij Go Ahead Eagles waar hij niet aan spelen voor de hoofdmacht toe kwam. Joop Gall heeft echter een groot vertrouwen in de capaciteiten van de middenvelder die vijf seizoenen bij FC Volendam heeft doorgebracht.
Wout Weghorst en Anmar Almubaraki zijn twee Tukkers met nog weinig ervaring. Weghorst is een pas negentienjarige 1 meter 97 lange spits die het vorig seizoen regelmatig aan scoren toe kwam voor de beloften van Willem 11. Hij is afkomstig van DETO en heeft daarvoor voor NEO Borne gespeeld. Almubaraki is geboren in Irak maar woont vanaf zijn tweede jaar in Nederland. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en speelde in het seizoen 2010/11 drie wedstrijden voor Heracles in de eredivisie. Voor de linksbackpositie is Randy Rustenberg gehaald die vorig seizoen reeds een contract bij FC Emmen leek te tekenen maar dat ging plotseling niet door. Rustenberg speelde vervolgens in het verre Thailand voor de club Pataya United.
Joop Gall is nog niet uitgewinkeld want er worden nog gesprekken gevoerd met een vijftal spelers. Kelvin Jager van SC Erica en ooit speler in de jeugdopleiding van FC Emmen mag zich het komende seizoen waarmaken. Terug naar Emmen komt zo goed als zeker ook de Schoonoorder en centrale verdediger Roan Poelstra die het afgelopen seizoen voor FC Zwolle A1 speelde maar ook uit de jeugd van FC Emmen afkomstig is. Met Bart de Groot, Eldridge Rojer en Mike Koenders wordt nog gesproken over een verlenging van hun verblijf in Emmen.