Terug naar overzicht Terug

Nieuwe fase Welkom In Ons Voetbal op het AZC!


Afgelopen maandag is er weer een nieuw fase van het project Welkom In Ons Voetbal gestart. Op het Asielzoekerscentrum in Emmen deden ongeveer twintig kinderen mee met de eerste training. De komende twaalf weken vindt er elke maandag en vrijdag een training plaats voor de kinderen op het AZC.


Met veel enthousiasme werden de trainers Bram Jacobs en Jan Dijkgraaf ontvangen door de spelende kinderen op het AZC. Nadat de trainers zich hadden voorgesteld was het tijd voor de training. Deze week lag de focus op techniek. Verschillende dribbeloefeningen werden uitgevoerd en met wat tips van Bram en Jan leerden de kinderen hoe ze de bal kort bij zich kunnen houden. Na de techniektraining was het tijd over te gaan tot een partijtje! De teams werden ingedeeld en er werd lekker gespeeld. Ondanks de leeftijdsverschillen ging het er fanatiek aan toe! Uiteindelijk werd tot 17.00 uur doorgespeeld.

De komende twaalf weken wordt er elke maandag en vrijdag getraind. Maar er wordt niet alleen maar gevoetbald. Tijdens deze fase zullen de deelnemers ook verschillende workshops krijgen. Deze workshops zullen de deelnemers helpen om zich verder te ontwikkelen en de Nederlandse cultuur nog beter te leren kennen.

Sinds de zomer van 2019 is FC Emmen Naoberschap in samenwerking met het asielzoekerscentrum Emmen het project ‘Welkom In Ons Voetbal’ begonnen met als doel dat de jonge asielzoekers zich welkom voelen in Nederland. De officiële (Engelstalige) naam van het project is Welcome Trough Football.

Het project is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het programma Erasmus +, UEFA Foundation for Children en M&GEZOND!