Nieuwe C-selectie oefende tegen PSV

De wedstrijd begon met een overwicht voor het Emmen team en de eerste dreiging ontstond na goed werk van Sander Boer en Stefan Kikkert. Ook PSV kreeg nog een goede kopkans, maar keeper Joost Schrik zag de bal over gaan. Beide ploegen speelden goed positiespel en probeerden middels een verzorgde opbouw tot kansen te komen. Daarna weer twee kansen voor Emmen. Zowel Bram Komduur als Sem Nijkamp zagen hun volleys niet beloond worden. PSV werd in deze fase enkel nog gevaarlijk door countersituaties.Hierna scoorde Emmen in korte tijd de 1-0 en de 2-0. Beide keren was het Stefan Kikkert die alleen voor de keeper geen fout maakte.

De tweede helft was iets slordiger als de eerste, maar het bleef onderhoudend. PSV was iets dreigender en de Emmer defensie moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Dit deden ze naar behoren en ook was de paal twee keer behulpzaam en redde Lars Baas nog een keer op de doellijn. In de groter wordende ruimtes waren er ook nog kansen voor de Emmenaren, maar goede passes van Sem Nijkamp en Tom Heerkes werden niet benut door de aanvallers.

Een laatste poging was het schot van Rik Graver dat van grote afstand net boven op het doel belandde. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een laatste wedstrijd op de Meerdijk tegen ACV.

Opstelling: Joost Schrik; Janiek Arends, Rik Graver, Daniel Sannefikha, Lars Baas; Sem Nijkamp, Tom Heerkes, Bjorn Berends (Roderick Zeilstra); Sander Boer, Stefan Kikkert (Mathijs Hemsems), Bram Komduur.

Yanick van Oostrum, Thijs Uineken, Sadik Spijodic, Leon Berens, Alex Blekking en Stan Kroeze hebben om uiteenlopende redenen nog geen minuten gemaakt voor het nieuwe team.