Terug naar overzicht Terug

Nieuw management voor jeugdopleiding


Er zijn nieuwe gezichten binnen de leidinggevende staf van de FC Emmen-jeugdopleiding. Harold Wekema is de nieuwe hoofd opleidingen, Stephan Hakkers is manager jeugdopleiding en Albert Jan van Oosten gaat aan de slag als hoofd voetbalontwikkeling.

Harold Wekema
Harold Wekema (51) was de laatste jaren als gedreven trainer al werkzaam binnen de jeugdopleiding van de club. In het verleden was hij jarenlang actief als hoofd opleidingen bij Achilles 1894, de club uit Assen waarmee hij als voormalige verdediger ook amateurkampioen van Nederland is geworden.

“Het is mijn ambitie om als hoofd opleidingen ook veel op het veld te staan”, aldus Wekema. “Er ligt een prachtige visie voor de jeugdopleiding, maar ook een grote uitdaging om deze daadwerkelijk te vertalen naar het voetbalveld en de dagelijkse praktijk van onze jeugdtrainers.” Wekema zal naast zijn nieuwe rol ook actief blijven als trainer van FC Emmen Onder 14 en als hoofdtrainer van tweedeklasser FVC uit Leeuwarden.

Stephan Hakkers
Stephan Hakkers (40) is sinds 1 juli gestart als manager jeugdopleiding. Hij volgt daarmee Christiaan Hindriks op, die teammanager van het eerste elftal is geworden. Hakkers komt over van de KNVB, waar hij op dit moment projectadviseur Duaal Ontwikkelen is en betaald voetbalclubs adviseert over de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van voetbaltalenten.

Hij is geen onbekende op De Oude Meerdijk. Sinds 2022 was hij al betrokken bij een inclusieproject waar de club samen met zes andere sportclubs in Emmen aan mee heeft gedaan. Tevens is hij projectleider binnen de pilot Duaal Ontwikkelen van de KNVB waarin FC Emmen één van de pilotclubs is.

Hakkers: “Die samenwerking bevalt over en weer heel goed. Ik heb FC Emmen leren kennen als een betrokken club met ambitieuze plannen voor de jeugdopleiding.” In die plannen wil de club de komende jaren intensiever aandacht besteden aan de jeugdopleiding. Het is de ambitie om binnen een positieve ontwikkelcultuur sterke personen op te leiden die ook blijvend verbonden zijn aan FC Emmen.

Hakkers heeft veel ervaring in de sport. Zo was hij jarenlang werkzaam als docent en onderzoeker binnen het lectoraat Topsport & Onderwijs. In 2022 is hij in Rolde neergestreken. Hakkers: “Ik kijk ernaar uit om voor het voetbaltalent in de eigen provincie aan de slag te gaan. Stap voor stap moet er vanuit de opleiding meer talent doorbreken richting het eerste team.”

Albert Jan van Oosten
Albert Jan van Oosten (28) zal in het seizoen 2024/2025 aan de slag gaan als hoofd voetbalontwikkeling en zich inzetten voor een optimale ontwikkel- en prestatie-omgeving voor trainers/coaches en hun spelers, die past binnen de visie, uitgangspunten en speelwijze voor de Onder 12 tot en met Onder 21 teams van FC Emmen. Van Oosten zal de functie van hoofd voetbalontwikkeling combineren met het trainerschap van FC Emmen Onder 13.