Terug naar overzicht Terug

Nick Bakker en Gersom Klok krijgen rust


FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft voor de wedstrijd tegen Helmond Sport twee veranderingen aangebracht. De vleugelverdedigers Nick Bakker en Gersom Klok moeten vrijdagavond met een plaatsje op de reservebank genoegen nemen en zijn vervangen door Stef Gronsveld en Tim Siekman. De wissels zijn volgens Lukkien ingegeven door de fysieke conditie van de spelers. ,,Sommige spelers ogen vermoeid en spelen op het randje van de belastbaarheid. Als je als technische staf zo’n waarschuwing krijgt, moet je ingrijpen. Te meer omdat je de spelers er voor hebt om dat op te vangen.”
Voor Stef Gronsveld betekent het zijn eerste basisplaats bij FC Emmen. De ex-Feyenoorder heeft het hele vorige seizoen geblesseerd moeten uitzitten een groot deel van het huidige seizoen. Hij is nu fit en werd vier keer als wissel ingezet met in totaal 41 speelminuten.
Gersom Klok staat voor het eerst in zijn tijd bij FC Emmen naast de basisformatie. Hij was op weg een clubrecord te verbeteren in de categorie ‘reeks wedstrijden onafgebroken in de basis.’ Zijn reeks in alle officiële wedstrijden is nu afgebroken op 74 waarmee hij in de clubgeschiedenis Grads Fuhler naar de derde plaats heeft verdrongen. Fuhler kwam tot 71 duels achtereen. Koploper blijft doelman Henk Schokker met 79 wedstrijden onafgebroken in de basis.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp: Gronsveld, Veendorp, Veldmate, Siekman, Ben Moussa, Jansen, Bijl, Peters, Bilate, Bannink.